local-stats-pixel fb-conv-api

Slavenā krievu aktiera Leonīda Jarmoļņika “Uzvara”0

Nesen kolēģis jautāja vai mums autodroms.lv ir raksts par automobili POBEDA?

Lepni atbildēju, ka ir gan, jo par GAZ vēsturi kopumā esmu rakstījis un pat sanāca nobildēties vecā zaļā šīs mašīnas eksemplārā.

Taču šodien gribu atgriezties pie kāda īpaša GAZ M20 POBEDA. Izrādās, ka šāds auto un pie tam vēl kabriolets pieder pazīstamajam aktierim Leonīdam Jarmoļņikam.

POBEDA automobili aktierim uzdāvināja viņa sieva un divus gadus automobili restaurēja speciālisti.

Aktieris stāsta, ka viņam esot bijis sapnis iegādāties 1954. gada MERCEDES-BENZ rodsteru. Tieši tā gada, jo tas ir aktiera dzimšanas gads. Toreiz nebija naudas tādam auto, bet vēlāk šādas mašīnas kļuva pieejamas un zuda interese, jo tas būtu vēl viens MERCEDES –BENZ Maskavā. Domas nosliecās par labu Krievijas auto vēsturei. Kā dāvana 50. dzimšanas dienā nāca POBEDA.

Dāvināts gan tika parastais M20 ar slēgto jumtu. Izņemot virsbūvi bija maz kas atlicis no oriģinālā auto.

Tieši POBEDA bija pirmā mašīna, ar kuru braucis Jarmoļņiks 1964. gadā. Toreiz ar sava tēva auto ļāvis izbraukt brālēns.

Kabriolets tika atrasts Krasnodaras apgabalā kādus trīs vai četrus mēnešus pēc pirmās dāvanas atrašanas garāžā. Virsbūvi no kabrioleta atveda uz Maskavu. Tad tika nopirkta vēl viena POBEDA rezerves daļām. Tā iznāk, ka Jarmoļņika M20 ir divi ‘’vecāki’’.

Restaurāciju nolēma veikt vispamatīgāko, lai tas maksātu ko maksādams. Aktieris brauca uz Ņižņijnovgorodu, bet tur visi rasējumi jau bija iznīcināti. Par 500 dolāriem izdevās dabūt dokumentācijas albūmu no Varšavas. Daudzas detaļas taisīja pēc pasūtījuma. Pēc saglabāta parauga pasūtīja audumu salonam. Tāpat vadus ar auduma pinumu, lai būtu kā 50. gados. Mūsdienīgas palika tikai lampiņas un akumulators.

Mērķis bija, lai auto būtu tāds kā bija 1954. gadā un nevis pārtaisīts atstājot ārieni. Vajadzēja, lai būtu gan īsta smarža, gan pielietojamais spēks uz stūri un pedāļiem.

Braukšana ar šo auto ir kā ceļojums pagātnē, lēciens bērnībā.

Brauciena laikā Jarmoļņiks klausās 1954. gada raidījumus un dziesmas, kurus viņam speciāli ierakstīja. Atskaņotājs paslēpts zem sēdekļa.

Veidot kolekciju arī no citiem auto viņš negrib, jo spēkrati esot greizsirdīgi. Starpcitu, par pārējām slavenībām atradīsies tepat!



52 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000