local-stats-pixel fb-conv-api

Pārtapšana... Latvijā.98

Kuram gan nav ātrums asinīs? Kurš Letiņš gan negrib būt rallists? Tā, kaut kur deviņdesmito gadu vidū, čaļiem radās ideja un viņi ķērās pie realizēšanas.

Kā materiāls tika iepirkts ielinieks - jauns, nobliezts ar minimālu noskrējienu Ford Escoprt Cosworth 2000XR. Projekts bija uzcelt N4 grupas rallija mašīnu un pat nobraukt Somijas ralliju.

Tika nomainīts viss. Pārlasīts un nomainīts ritošais, iemetināts drošības karkass, uzstādīta ugunsdzēšamā sistēma , vienvārd sakot viss tika sataisīts atbilstoši N4 sporta automašīnas tehniskajam prasībām. Dzinēju sūtīja uz Somiju uzķīlēšanai, jaudas palielināšanai un pārbaudei uz jaudas stenda, jo uz vietas Latvijā tanī laikā tas nebija pieejams, jo tāda vienkārši nebija. Bundža tika sariktēta un man nācās pielikt roku, lai dabūtu to visu jēdzīgā izskatā. Visi jau gribēja lai ir pa smuko, kā ne kā projektiņš tanī laikā izmaksāja normālas privātmājas apmērā.

No tā laika atradās man dažas bildes. Neviens neiedomājās, ka varētu iemūžināt visu procesu pa etapiem, tādēļ parādīšu tikai to kas saglabājies manā arhīvā. Bildes kaut kā noskanēju, kā sanāca tā jāņem par labu.

1875 7 98 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 98

0/2000

Tās komandas sastāvā bija mans tēvs, mājās ir vesels rallija albums ar šo mašīnu un rallija gaitu :)

144 1 atbildēt

un kur tagad tas esiits atrodas?

50 0 atbildēt

auto krāsas kā džekam džemperis :D 

29 0 atbildēt

Nesaprotu, kā var ielikt mīnusu par šaādu rakstu. :) 

28 1 atbildēt

Labsemotion

22 0 atbildēt

es arī gribu tādu frizūru un ūsas kā tam čalim :)

16 2 atbildēt

Vov, poh tā mašīna, redziet kāds Šaša jaunībā bija. emotion

14 0 atbildēt

Pleķī būtu mazākis, ūsas vnk rullē!!!!!!!!

10 0 atbildēt

Skaisti! Izlasot raksīto daudzkam varu piekrist ja pats esmu piedalījies netieši bet redzējis ka tiek būvēti rallija automašīnas(vienigais kad es tiku pie rallija automašinas tas bija kadi gadi 4 atpakaļ kad vajadzēja pa 24h aplīmēt ar līmplēvi vienu EVO jo nakošajā dienā viņam vajadzēja būt jau uz starta līnijas un kvalitatīvai krāsošanais laika nebija) Ka tiek metināts drošības karkas un kā tas viss tiek salasīts kopā! UN pats parodoksālākais ir tas ka parasti tikko uzbuvētās rallija mašinās pirmajos rallijos tiek sadauzitas! es pat nezinu kas tas ir uzguns kristības vai kkas cits vienkārši tā tas ir! Bet koša mūsdienās ir relikvija gribētos pašam ar tādu izbraukt!

10 0 atbildēt

Jā, jau pirms tik daudz gadiem Aleksandrs bija savas jomas lietpratējs, nav vārdu, tā turpināt vecais! emotion

9 0 atbildēt

Ūsas best of the best! emotion

6 0 atbildēt

Šķiet, ka ar šo esīti vēlāk pabrauca arī Eikerta / Bīriņa ekipāža un novākoja to ziemas rallijā pie Tukuma. Ja vien nebija vēl, kāds tāds pats auto.

5 0 atbildēt

Cik forši,man vecāki ir stāstījuši par to, kā tētis ar draugiem piedalījās rallijos ar savām pārtaisītajām mašīnām, kā šie ar mašīnām kaut kādu gigantisku bumbu rallijā trenkājuši, pēc idejas- futbols.. :D Pilnīgi žēl, ka vairāk to laiku nav, jo pēc stāstītā liekas, ka tie bijuši varen' forši. (:

4 0 atbildēt

Jauks laiks, deviņdesmitie- ar kaut kādu galīgu minimumu tika paveikti visādi brīnumi.

4 0 atbildēt

Es tikai nesaprotu, kuri 7 idioti var ielikt miinusus par sho rakstu  emotion 

4 0 atbildēt

pa smuko escorts

4 0 atbildēt

Sanākusi skaista mašīna  emotion 

3 0 atbildēt
Super darbs!
3 0 atbildēt

smuka frizuura chalim :D

5 2 atbildēt

Apbrīnojami, tāds darbs.. :))

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »