local-stats-pixel fb-conv-api

Otrais auto-VW Passat B3 (1994)16

167 2

Auto meklēšana- kā cirks

Pārdevis savu Pajero un saņēmis par to naudu, steidzīgi meklēju citu auto, budžets ierobežots- 500-600 eur. Tā kā pašam nebija laika meklēt tad uzdevu šo jautājumu risināt mātes draugam. Viņš uzreiz meklēja dīzeļus, jo bija iespēja to dabūt lētāk. Tika atrasts viens sarkans "kartupeļu vedamais " Madonā. Bijām jau gatavi no Rīgas (biju skolā) skriet pakaļ, taču pirms izbraukšanas pārdevējs vairs neatbild. Zvanīju es kā "cits pircējs" un man atbildēja, ka tačka pārdota.

Aizbraukuši līdz Ogrei, abi sēdāmies katrs pie sava kompja ķemmēt SSieti. Bez auto uz mājām es nebiju gatavs braukt. Nu jau bijusī draudzene dusmīga kā pūķis, jo atstāju viņu vienu pašu savā mājā.

Ļoti liels apgrūtinājums bija naudas limits, jo pa šādu naudu atrast kaut cik braucamu mašīnu ar TA ir diezgan grūti.

Taču izdevās. Nākamās dienas rītā braucām uz Rīgu pakaļ. :)

Braukšanas īpatnības.

Pārkāpjot no apvidnieka uz vieglo sākumā likās, ka pēcpuse pa zemi velkas, taču braukšana un dinamika bija nesalīdzināmi labāka. Uzbraucot uz grants ceļa pārsteidza mīkstais auto gājums. Apjaušot to, bieži vien uz neasfastētiem ceļiem atļāvos gāzt ar simtiņu. :D Arī pēc džipa degvielas patēriņš....likās, ka pasāts brauc uz ūdens. :D 5-6l/100km .

Tehniskās problēmas

Vai nu es neko tādu nemanīju, vai arī to, kas bija nelaboju. Vienīgie ieguldījumi , kurus es veicu bija, lai izietu TA. Bremžu šļaukas, sliekšņa metināšana. Un pēc avārījām.

Crash Test Vehicle

Tautas Auto manis valdījumā tika iekļuvis kopā trīs CSNg. :(

Pirmais bija Rīgā uz Krasta ielas pie t/c MOLS. Īsumā- abiem tikai apskrāpēti spārni un saskaņotais paziņojums.

Otrais gadījums bija pēc mēneša šā gada janvārī, braucu uz darbu pa līkumotu zemes ceļu. Vienā brīdī vairs nesavācu un sagriežotos 180 grādos ar sāniem ielidoju grāvī. Auto sasveroties gandrīz 90 grādos. Nodomāju "viss, būšu uz jumta" Taču atkritu atpakaļ uz riteņiem. Lai dabūtu ārā, nācās saukt frontālo iekrāvēju. Auto tika aizvēsts uz garāžu un tur tas tā nostāvēja divus ar pusi mēnešus. Pārcēlos uz Rīgu un kādu laiku braucu ar Audi 80.

Trešā avārija vispār bija murgs. Pārguruma un stresa izraisīts pofigisma izraisīta nevērīguma summā sanāca taranēt Bauskas Statoil stabiņu pie automazgātavas. Ironiski-pats tobrīd strādāju Statoil Pļavniekos. :D :D

Viss...pietiek!

Ar sasistu pasātu braukājos kādus divus mēnešus, jo tobrīd bija nolaidušās rokas, un nauda bija vajadzīga citām lietām. Biju sācis pētīt detaļas un darba izmaksas, līdz bija parādījies niķis bremzēm vienkārši izgaist. Spied pedālu cik gribi...nav. Šitā es gandrīz braucot pa Ogri iestūrēju autobusā, kurš man izbrauca priekšā. Tad es sapratu, ka jātiek no pelēča vaļā.

Kopumā auto, jau labs un taupīgs, piemērots jaunam divdesmit gadniekam. Taču šis nebija mans auto, jo biju spiests šo auto pirkt pret paša gribu.

167 2 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Atceros, cik kruts bija šis pasāts 2000.-šo gadu sākumā. Tā bija jauna modes tendence, kuru daudzi nevarēja atłauties. Šis vāgis bija tik populārs, cik šobrīd ir populārs E46.

Manam onkulim kādreiz tāds bija. Taču uz servisu nācās bieži braukt.

Mūsdienās es tādu neńemtu sev.... Tā jau izdevīgs autińš. Bet man patīk kaut kas rets un neordinārs.

Paldies par rakstu ! +++

2 0 atbildēt

Ekonomisks,bet man viņi nepatik,tīri der ka darba zirdziņi

1 0 atbildēt

Es neteiktu ka trešais pasāts būtu tā vērts lai vispār sāktu darbināt pelēkās šūnas auto meklēšanā..

Projektam kādam, kad ir gatavība krāmēt lielas naudas un reāli tūnēt (ne šķūnēt kā letiņiem patīk) ..

No pasātiem piektais būtu pirmais ko es personīgi apsvertu .. gan parastais gan 5+ .. Ērti, plaši un ekonomiski .. ja vēl sinhra ta odziņa.. bet tur protams cenas ..

Par 600 eur es personīgi ņemtu kaut ko krasi atšķirīgu .. Kādu mazu japāni vai golfu, ja iet dizains pie sirds .. Golfs arī ir darba zirgs. spētu izdzīvot vairākas avārijas un daudzus braueinus uz rīgu .. Čomam bija .. dabūjām ielikt grāvī tā ka rāmi saloca, lai tiktu vaļā no tā brīnuma .. Ar tādu pieredzi noteikti tuvākā nākotnē pats iegādātos lai folkreisam vai krosam sagatavotu ..Tas tā offtopic ..

600 eirās arī smuki civici un accordi ir .. bet tur jau uzreiz cilvēki kam nav apņemšanās strādāt pie auto vairāk kā paredzēts teiks ka nav jēga.. (daļēji piekrītu .. rūsas kaudzes .. bet ar konkrēti nenokaujamiem dzinējiem) ..

Lai nu kā viss jau nonāk līdz to cik cilvēks mīl auto un cik ir gatavs atdoties savam .. Noteikti ģimene un apkārtesošie visādus brīnumus ar runā.. Bet teikšu godīgi .. visu ko saka apkārtējie jāuzklausa ar šķipsniņu sāls.. Daudzi runās no tā ko saklausījušies no onkuļiem sētas servisā, no dažām rūgtām pieredzēm un ko dzirdējuši autošovos ..

Man sencim nepatīk bmw.. jo redz klarksons to sauc par krānu auto un viņam viens vācijā iepisa purnā, jo nenovaldīja agresīvi braucot .. bet man ir bijušas gan ļoti labas pieredzes gan ļoti sliktas ar bembjiem .. un tā protams ar japāņiem, volvo un pat antipātijām pret mūsu vācu varoņiem - VW group .. Tā kā labāk apjautāt pēc iespējas vairak cilvēku .. ja viens pateiks ka japāņi ir konkrēti mēsli, neiet un rūsē.. nākošais pateiks tieši pretējo .. 

1 0 atbildēt

Ej *****j

1 0 atbildēt

Šis jau kā konkrēts darba zirdziņš. Ja vēl dīzelis, tad vispār... 

Trešais pasāts te man kaimiņam vienam bija 1.9 TD, tikai universālis. Vells, ku labi bij saglabājies, rūsas nebija vispār. Tas līdz pagājušajai ziemai, kad piedzēries VW Transporter uzbrauca virsū. Jumts ielocīts, motors pa pusei salonā - visam beigas. Tagad Volvo V70 nopirka.

Pats pašlaik pārvietojos ar savu vēl joprojām pirmo autiņu VW Golf 2  1.6 dīzeli jau ceturto gadu. Nu lopā ekonomisks, ieleju 20. litrus un braucu, kamēr nelabi paliekemotion Nu, jaudas gan varēja būt vairāk, un piekare varēja nebūt tik cieta, bet citādi pa lielam mašīna manas prasības pašlaik apmierina.

0 0 atbildēt
Gaidu nākamo rakstu!
0 0 atbildēt

Runā cilvēks, kuram pašam visticamāk auto nemaz nav.  Ar e-talonu sanāk dargāk nekā ar mašīnu. Un nedzīvoju Rīgā. 

0 0 atbildēt

Man kādreiz bija tāds pelecis ar 1.8 mono.Nu i katastrofa. nevienam neiesaku emotion

0 0 atbildēt

Nopērc auto un uzturi, tad arī pamēģini kaut ko nosaukt par drezīnu. Jā, auto ir vienkāršs,  taču savu uzdevumu pildīja godam. 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt