local-stats-pixel fb-conv-api

Mācību stunda I. (Krāsošanas sistēmas).19

Sveiciens maniakālajiem spokiem dzelžu entuziastiem un zinātkārajām spocenītēm ! Rakstā kārdinošu kailu krūšu, vilinošu apaļumu, perversu bilžuku, faktu un komiksu nebūs, vispār nekā interesanta nebūs... raksts ļoti šauram interesentu lokam. Par tik cik vairs nejaudāju atbildēt uz vēstulēm ar jautājumiem, katram sīki un smalki skaidrot katru opciju ar kuru darboņi saskaras, tad nolēmu uzveidot informatīvu rakstiņu sēriju lai katrs var aptuveni iebraukt visā tajā autokrāsošanas virtuvē un gūt aptuvenu priekšstatu cik tas pasākums tomēr ir nopietns. Neesmu profesionālis, drīzāk pašmācības ceļā klunkurējošs praktiķis, tādēļ skolotājs no manis sanāks sūdīgs, man vieglāk ir pašam izdarīt nekā procesu apskaidrot.

Tātad, visi kuri tomēr ir nolēmuši piebiedroties auditorijai un piedzīt galvu ar visādu dažreiz noderīgu drazu, ieņemiet ērtākas pozas, iekārtojaties kā nu kuram ērtāk, sēdus, tupus, rāpus, kājas uz galda vai ap ausīm, pa tvērienam nolieciet savu mīļāko padzērienu, kādu tējiņu, suliņu, aliņu, kaut ko stiprāku vai vienkārši sirdsdrapes un apbruņojieties ar pacietību, būs daudz jālasa. Krāsošana nav tas pats kas iemērkt krāsā pindzeli un pārvilkt ar roku pāri, kaut gan tiem kuri mazāk zin ir ciešāks miegs....

Pats galvenais ierocis ir zināšanas, ja cilvēks ir informēts, izprot procesus un to norisi, tad pus darbs jau padarīts. Man savā laikā tikai pēc pirmās divsimtlitru krāsu mucas izkrāsošanas kļuva skaidras krsošanas nianses, pie visa nonācu maldoties kā pa miglu un eksperimentējot, jo nebija krievu laikā pieejama kaut cik sakarīga informācija par autokrāsošanas lietām, auto remonti individuālā kārtībā mājas apstākļos vispār skaitījās noziegums pret pastāvošo iekārtu un tika apkaroti ar krimināllikumu, saucot pie atbildības, ja pieķēra, tad turpmākos gadus piecus pavērās iespēja lūkoties uz rūtainu saulīti. Kaut kur tikai deviņdesmitajā gadā paspruka vaļā visa kooperatīvu un individuālo darboņu darbība, arī nopietnās pasaulslavenas krāsu un materiālu firmas tikai tajā laikā sāka ienākt mūsu tirgū oficiāli, līdz tam laikam labas firmas krāsas un materiālus nācās meklēt un medīt pa visu plašo Padomju Savienību pa nelegāliem ceļiem. Tajā lejpurtijas laikā arī izmēģināju ar savu roku visu iespējamo un pieejamo zīmolu materiālus un krāsas, labs desmits firmu sanāca, tās salīdzināju, vērtēju kamēr nonācu līdz tam piedāvājumam kurš mani un manus čomus klientus apmierina.

Sākumā Rīgā bija tikai pieci specializētie veikali kur autokrāsas tirgoja, galvenokārt ap Rīgas centru. Krāsu jaukšanai kodu receptes lasīja vēl no perfokartēm zem speciāla mikroskopa, datori nebija ikdienišķa parādība, manis izvēlēto materiālu bodīte atradās Rīgas Motoru muzeja otrajā stāvā mazā telpiņā. Veikalā darbojās tikai trīs pārdevēji, pat pati veikala saimniece piedalījās krāsu jaukšanā un klientu skološanā, jo daudzi krāsotāji pirmo reizi uz to brīdi saskārās ar modernajām krāsām un citiem modernajiem materiāliem. Tanī laikā tad man pa draudzībai veikaliņa vadītāja uz Ziemassvētkiem arī uzdāvināja viņas pārstāvētās firmas materiālu informatīvo katalogu no kura šodien norausu putekļus un sniegšu sīkāku informāciju visiem interesentiem. Protams, pa šiem gadiem daudz kas ir nācis jauns klāt, bet pats pamatu pamats virsmas uzgatavošanā un krāsošanā nemainās. Neuztveriet materiālu kā konkrētas firmas reklāmu vai ieteikumu, principā strādājot ar jebkura zīmola krāsām vai materiāliem darba pamatprincipi ir līdzīgi un arī materiālu sastāvs aptuveni vienāds, atšķirība ir niansēs. Galvenais ir ir zināt soļus un procesa gaitu, lai nesanāk maldīties un brīnīties kādēļ kaut kas sagājis " ziedos " vai iebraukts galīgās auzās.

Par tik cik praksi visi interesenti jau ir apguvuši uz teicami, lasot manus rakstus, ķersimies pie teorijas, spoku dāmas un kungi !

Atvainojos par bilžu kvalitāti, bet situācija traģiska, meitas nolaida cūkām manu skaneri un arī printeri aizkaltēja... aparāti aizgāja ciet kā vecai ķēvei, tādēļ izlīdzēšos ar vienkāršu pārfotogrāfēšanu, lai arī neērti, bet interesentiem nāksies padarboties nedaudz ar peli uzklikšķinot uz bildes lai kaut ko salasīt varētu. Ceru, ka mums, amatieru līgai, ar šo informāciju būs gana labi.

Turpinājums : http://spoki.tvnet.lv/automoto/Macibu-stunda-II-Materialu-izvele/763573

« 1  2  3 »
640 2 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Super. Būšu priekšzīmīgs, un uz nākamo stundu būšu.emotion

9 0 atbildēt

bāc, kā vēl viena augstskola....emotion

9 0 atbildēt
Vismaz kādam ir normāli raksti ko palasīt :yee:
3 0 atbildēt

Heh, super! emotion

2 0 atbildēt

Nebija, nebija, šo te izmantosim, lai pārkrāsotu riteni ar auto krāsu, lai ilgs mūžs krāsai. Jau favorītos.

2 0 atbildēt

emotion

2 0 atbildēt

Arī būšu uz nākošo stundu!

2 0 atbildēt
Shurik, arī Es būšu uz nākošo lekciju... Paldies par tavu apńēmību brīvbrīdī pamācīt pārgudros un netik gudros kurā grupā esmu Es 😉 Gaidīšu nākošo lekciju ....
2 0 atbildēt
Nākošo stundu gaidīšu ar nepacietību emotion Tu mani pieradināji pie auto lietām emotion
2 0 atbildēt

Labs! Sākam mācīties!!! emotion

2 0 atbildēt
Kur tu dabūji to Monster: the doctor? 😄
0 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt