local-stats-pixel fb-conv-api

Īsfilmas "Drift Camp" aizkadru filma4

154 2

Pavisam nesen internetā tika publicēta traka īsfilma "Drift Camp", kura ir guvusi atzinību arī ārpus Latvijas. ASV un Latvijas filmēšanas grupu, kā arī "HGK Racing Team" radītie kopdarbi ir satricinājuši plašu auditoriju, tajā skaitā pat izdaudzinātos BBC kanāla raidījuma "Top Gear" veidotājus.

Dienasgaismu beidzot ir ieraudzījusi arī īsfilmas "Drift Camp" aizkadru filmiņa. Pauls Zvirbulis un manis, kā arī visas pārējās komandas filmētie kadri, ir pārtapuši skatāmā formātā. Laikam tikai Roberts Vītols zina cik grūti šī filmiņa tapa nevis satura, bet gan krāsu ziņā, jo šī laikam bija pa lielam pirmā reize, kad nācās strādāt ar tika daudz un dažādu kameru materiāliem. Vistrakāk šķiet bija darbs ar DSLR kameru video materiāliem, jo iespēja koriģēšanā bija ierobežota ne tikai atdures punktu, bet arī laikapstākļu dēļ. Filmēšanas procesa laikā vistrakāk mani personīgi padarīja mākoņi, kuri izdomāja peldēt pa debesu jumu kā tiem tīk. Līdz ar to nācās pielāgot kameru iestatījumus ik pēc kādām pāris minūtēm.
Tagad noskatoties filmiņu atkal pēc kāda laika gribās tā mazliet sev uzsist ar lineālu pa pirkstiem, jo ir zināms, ka var arī daudz labāk. Aizkadru filma tapa saspringtā laikā, tāpēc varbūt varu arī censties piedod sev par to, kas varēja būt arī labāk.

Šī bija ļoti aizraujoša pieredze un lielisks pavadīts atvaļinājuma laiks. Sastrādāties ar tik daudz un fantastiskiem cilvēkiem, manuprāt, tiešām ir nenovērtējams ieguvums. Divas filmēšanas komandas - Latvija un ASV. Trīs braucēji, pārdesmit video kameru, neskaitāmas fotogrāfijas un trīs filmas. Wow!
Ir saprasts, kas ir plusi un kas mīnusi, kuriem jāpieliek vēl pāris sagriezti mīnusi, lai veidotos vēl daudz citu plusu.

Par Oļegu!

154 2 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Ta jau video ļoti baudāms, bet maz tur no tā latviska vairāk velk uz krievisko  emotion 

0 0 atbildēt
Tur mašīnas ir, vai tikai kaut kādi eiropas sūdi?
0 0 atbildēt
Vai tad japāņi arī ražo auto? Mūsdienās auto ražo TIKAI USDM. Tās plastmasas kaķu tualetes vajag izmantot pēc pielietojuma - piedirst un aprakt.
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt