local-stats-pixel fb-conv-api

Gadās arī tā... negadās tam kas neko nedara.37

Gribēšana vēl nav talants, talants vēl nav māksla. / Cetvess /.

Dikti jau negrigējās neko rakstīt, bet sen tāds aplauziens nebija bijis. Domāju, autoentuziastiem varētu arī interesēt, vismaz informācijai, lai pašiem nevajadzētu uz grābekļa uzkāpt.

No malas rādās, cik tur tā darba piekrāsot autiņam kādu detaļu, ielej krāsu pistolē un mauc virsū, bet patiesībā tas ir vesels mūža mežs, jāņem vērā visi iespējamie un neiespējamie faktori lai rezultāts sanāktu kaut cik jēdzīgs. Pirmām kārtām jau jāorientējas uz ražotāja doto krāsas kodu, bet tas ne vienmēr ir sameklējams uz pabraukta autiņa, vai nu vējš norāvis birku, vai nu kādi čaklie pirkstiņi noknibinājuši. Tādā gadījumā ņemam kādu uzpulētu auto detaļu (parasti bākas vāciņu) un dodamies pie krāsu jaucēja. Tas ir labi ja zem koda ir tikai viens krāsas variants, parasti ir vismaz trīs vai pat pieci, tādā gadījumā bez auto detaļas parauga šā vai tā neiztikt, jāsalīdzina paraudziņi un jānoorientējas kurš variants ir visprecīzākais. Pārsvarā jau ir pamata variants P.V., bet blakus vēl parādās D - dunkler (tumšāks), H - heller(gaišāks), GE-gelber(dzeltenāks), GR-grauer(pelēcīgāks), F, L, R, BL, BR, GN... nu tad ej un izpīpē kurš visprecīzāk mīļotajam dzelzim štimmēs. Tālāk viss pasākums vēl krāsu jaucēja rokās un meistarībā, ir redzēti profesionāļi kuri divas reizes pēc kārtas jaucot vienu krāsu rezultātā iegūst divas dažādas... Protams, pašās beigās pie visām likstām vainīgs šā vai tā būs krāsotājs, kurš pēdējais roku pielika, tas arī kraiņijs.

Lai arī kādi sūdi nenotiktu, nakad nevajag ķert kreņķi, nāks lielāki mēsli, šitie aizmirsīsies. Man nupat arī gadījās aplauziens, sapinos meistarībā, bet jāpieiet gadījumam jautri un ar humoru, mūžu dzīvo, mūžu mācies. Viss sākās pavisam nevainīgi, priecīgs pieķēros pie darbiņa, pie sevis vēl piemetu: Eh, pie viena pielabošu arī iepriekšējo meistaru sataisīto šaisi un sanāks vēl labāk kā bija... vismaz gribējās kā labāk.

« 1  2  3  4  5 »
502 1 37 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 37

0/2000
MJ avatarsMJ

Avārijas notiek tāpēc, ka šodienas vadītāji brauc pa vakardienas ielām ar rītdienas automašīnām un parītdienas ātrumu. emotion

43 1 atbildēt

Kad izlasīju, ka vēl te jāpieķer un vēl te, tad radās iespaids, ka pāršpahtelēts tiks viss autiņš emotion

Laikam jāņem cienastā klinģeris un jābrauc pie tevis mācīties krāsot emotion

15 0 atbildēt

Uzmanīgāk rakstiņš jālasa, tur pieminēju kas bija pie vainas, MJ pat tuvumā nebija ;)

10 0 atbildēt

Subars jau smuks, tik augstāku spoileri varētu uzmest, tad gan būtu ķirsis uz kociņa emotion

9 0 atbildēt

Skatoties tavus rakstus, es jūtos kā pieredzējusi automehānikeemotion

7 0 atbildēt

Sūdīgam dejotājam vienmēr kaut kas biksēs traucē!! Labi teikts! emotion

4 0 atbildēt
MJ avatarsMJ

Ak jel čali! Sen jau vairs,kā man tas subariņš nav! :) Nu jau ir jaunam saimniekam kuram arī nepaveicās,kā redzams šajos attēlos, jeb pareizāk, kā viņam uzskrēja vecs opis virsū! :) manu drapaku vari iečekot arī vienā no Sašas pēdējiem rakstiem par krusu! :) Tā kā šķiet,ka neesi īpāši vērīgs, vai arī pārskrien rakstiem pavirši cauri :) 

2 0 atbildēt
MJ avatarsMJ

hehe... jā nevienmēr titulbilde un pirmais teikums pasaka visu:D esi uzmanīgāks gar garāžas durvīm! :) 

2 0 atbildēt

"Ievērtēju kā izskatās šķirbiņa un nedaudz pakaifoju par to ko redzu :)" Divdomīgi, divdomīgi... emotion

2 0 atbildēt
JR avatarsJR

Nu pirmkārt jau tev ir paskaidrots,ka tas vairs nav viņa Subārs un otrkārt,kā jau Sašam virsrakstā teikts - negadās tam,kas neko nedara,jeb nekļūdas tie,kas neko nedara,nedzīvo,hokejā saka tie,kuri nespēlē,variēt var pēc sirds patikas,bet domu tu saprati.

Saša šodien gan pacenties ar rakstiem,tiešām prieks lasīt. emotion

3 2 atbildēt

Tas nav tas subārs, ko redzēju, kad ar mazdu atbraucu? Būs tur bijusi problēma arī iepriekšējai blīvei starp stūri un sēdekli - labā puse būs mīcīta jau agrāk, tāpēc cita krāsa u.c. Smuki gan sanāca. Ja drīkst, nākamo auto vedīšu reizi gadā rūsu atrādīt. Kāda kūka tev garšo?

 

Skudras nāk uz saldumiem un kūkas drupačām. Viņas zina, kur var tikt pie garšīgām lietām :)

3 2 atbildēt

Tas nav MJ Subārs? 

0 0 atbildēt

Čau Sasha!

Varbūt vari paskaidrot, kāpēc sudraba metāliku ir grūtāk salaist kopā un arī biežāk gadās, ka toņi atšķiras, nekā, piemēram, melnai krāsai ?

0 0 atbildēt