local-stats-pixel fb-conv-api

Datorizētā detaļu projektēšana47

412 0

Šis raksts būs saistīts ar datorizēto projektēšanu. Konkrētāk ar programmatūru SolidWorks Premium 2013. Pirmie darbi tapa ar veco versiju. Tātad visa šī te galvenais mērķis ir izveidot projektējamās detaļas, vai mehānisma virtuālu modeli un veikt visus aprēķinus un simulācijas, lai pārliecinātos par tā lietderību. Lai nesanāk tā, ka vispirms izgatavojam un tad atklājam, ka esam uztaisījuši nederīgu krāmu.

Programma ir ļoti plaša, un apguvis esmu labi ja 10% no tā ko tā sniedz, lai gan ar šādām lietām darbojos mazliet vairāk kā divus gadus. Galvenokārt, izmantoju savām vajadzībām un maziem gadījuma darbiem. Apgūstu pašmācības ceļā. Cilvēkiem, kuri nodarbojas saisistībā ar visādām tehnikām tā ir ļoti noderīga lieta. Centīšos saprotamiem vārdiem mazliet arī pastāstīt par to, kas attēlos būs redzams. Viss šī raksta saturs gan bildes, gan video ir manis paša darbi. Sākšu ar pašiem vienkāršākajiem darbiem.

« 1  2  3 »
412 0 47 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 47

0/2000

Jau pus gadu mācos pašmācības ceļā strādāt ar SW, jo strādāju metālapstrādes uzņēmumā, bet skolas laikos mācijos ar AutoCAD strādāt, taču cik redzu savas neilgās dzīves laikā, vairāk izmanto SW kā AutoCAD un tas ļoti tracina! Kārtējo reizi skolā iemācijos kaut ko tādu kas dzīvē pagaidām nav noderējis, vienīgi rasēšanas un projektēšanas pamati, ceru ka tomēr kaut kur tās Acad prasmes varēšu izmantot nākotnē, ja nebūšu aizmirsis visu emotion  +Par rakstu!!!

P.S. domāju, ka tgev derētu kādu videopamācību uztaisīt - SW iesācējiem, un pamācīt arī citus līdz savam līmenim nonākt, būtu liels pluss no manis par to! 

10 0 atbildēt

Nja, ko mēs darītu bez TPB emotion 

p.s. un tikai nedirs ka nopirki, viņa maksā 8000 dolāru emotion

5 0 atbildēt

Kā tur īsti ir? Pati programma veic visus aprēķinus, vajag ievadīt tikai raksturlielumus vai nē?

0 0 atbildēt

Ļoti labs mūzons fonā ! emotion

0 0 atbildēt

Cik saprotu, tad Tu mācies mašīnbūvi, vai tomēr kaut ko citu!?

0 0 atbildēt

Ja drīkst jautāt, tad,cik tev pašam bija vidējā vidusskolā un līmeņi eksāmenos, ka saki, ka tie priekšmeti, kas tev bijuši, tie ir samērā viegli? Mans viedoklis atkal ir tāds, ka TMF ir krietni grūtāk mācīties, vismaz pirmajā kursā, jo esmu dzirdējis, ka tur matene grūtāka, kā arī zinu vienu personu, kas pārgāja no TMF uz būvniecību, jo bija grūti, tikai nezinu vai šeit viņam neliekas vēl grūtāk! Nu vismaz aviācija, īpaši medicīnas inženierija nu 100%, ka grūtāka par būvniecību! 

Pats ļoti daudz mācies ikdienā vai arī pirms eksāmena pārsvarā, ja neskaita uzdoto?

0 0 atbildēt

Kā jau teicu, ka brālis plāno iet uz šo programmu! Pats mācos RTU būvniecību un netikt budžetā bija neiespējami, maksāja tikai varbūt kāds vidusskolas trijnieku karalis! Neteiktu, ka pirmais kurss ir grūtākais! Es pat teiktu, ka vieglākais no visiem, jo ir darba aizsardzība, civilā aizsardzība, saskarsmes pamati, informātika, angļu valoda u.c. priekšmeti, kur praktiski nekas nav jādara, vairumā nav pat eksāmena. Fizika arī nav nekas traks, čakars tikai ar laboriem, bet eksāmenu var nolikt pāris dienas pirms eksāmena pamācoties, bet pārējo laiku vispār neko nedarot. Vislielākais čakars ir ar būvmehāniku, kas ar katru gadu paliek arvien #$$#%$%!

Vot ar mateni gan ir S@$#, bet labākais ir tas, ka otrajā kursā ir speckurss matenē, kur nav labāk!

+darbu nevajadzētu manā specialitātē būt problēmām atrast, bet kā ar to algu būs, to gan nezinu

0 0 atbildēt

Par pārvadājumu plānošanu tak ir Transporta sistēmu inženierija vai kaut kas tāds, ja nemaldos!? Auutomobīļu transpotā taču ir par auto, to ekspluatāciju, projektēšanu, dažādiem to materiāliem, risinājumiem, motoriem un citām konstrukcijām, bet kāds viens vai divi priekšmeti par pārvadājumiem! Vai tad tā nav?

0 0 atbildēt

Tu gribi teikt, ka ir iespējams uztaisīt strādājošu kvadraciklu uz šīs programmas?

0 0 atbildēt

Vai varbūt labāk tomēr iet uz RTK, kur var iegūt autoservisa speciālista specialitāti un 1.līm. augstāko?

0 0 atbildēt

Tu vai kāds cits mācās autotransportu RTU? Man brālis nākamgad beidz vsk. un apsver domu tur iet. Cik grūti tur reāli ir, ja salīdzina ar kaut kādu būvniecību, ģeodēziju, transportbūvēm? Kad ir vistrakāk ar mateni(pirmajā vai otrajā kursā)? Nav tā, ka baigi daudz  "spiež" uz aprēķiniem nevis praksi un teoriju, kas saistīta ar auto? Kā ir ar prakses vietas atrašanas iespējām, kā arī interesē tas, vai pēc beigšanas ir grūti atrast darbu un cik viegli kļūt par servisa konsultantu-pieņēmēju? Vispirms jāstrādā par mehu + vai nav grūti arī tādu darbu atrast, jo visur vajag pieredzi? Runa ir par gadījumu, kad nav kontaktu šajā sfērā, ja neskaita kursabiedrus!

0 0 atbildēt

Es pats izmantoju Solid Edge ST4, un man liekas ka uztaisīt skrūvi ir ļoti grūti emotion Bet to ko Tu te esi sataisījis, tas vispār ir WOW! Liels +no manis! emotion

0 0 atbildēt

Nu smalki, es tālāk par pierakstiem uz lapiņām, galda un sienas neesmu ticis - Oldschools  ;D

0 0 atbildēt

SolidWorks ftw, taisīju bakalaura darbu - Nissana priekšējo hadeni emotion

0 0 atbildēt

Ar to deltas motoru ,kaut kas reāls arī sanāca,uzlabojumi jūtami? man draugs ņemās ar mopēdiem ir kāds,kurš var uzbūvēt kaut ko labu deltai?

0 0 atbildēt

Atradu 19 attēlā atbildi uz savu jautājumu. emotion

0 0 atbildēt

Visu cieņu -  man personigi nav bijus vajadzība izmantot  Acad, par šāda eksistenci nezināju jo mans Universitates diploms jau treso gadu karājās WC uz nagliņas. emotion

Gribēju zinat vai konstrueot kvadracikla rāmi šī programma uzrada cik biezs matereāls jāizmanto pieliekot noteiktu spēka daudzumu konkrētajās vietās  un vietās kur var izmantot plānāku matereālu lai  kvadracikls nesvērtu tonnu no nevajadzīgas stiprības. emotion

0 0 atbildēt

A kur tu viņu dabūji?? Un vēlviens jautājums vai ar viņu piemēram *subi var  sataisīt animācijā ?? (*Subis-Sabvūfers)

0 0 atbildēt

Labs raksts emotion laikam būs man no tevis jāaizņemās raksta ideja emotion

Tev ir paveicies, ka esi ticis pie SW premium, piedevām vēl šī gada, kur jau standartā iekļauts konstrukcijas stresa un šķidruma plūsmas analīze emotion manam vecajam CAD dinozauram tādas opcijas diemžēl nenāca komplektā :/ tas viss protams ir piejams atsevišķi piepērkamos moduļos, kuri gan pats spēj iztēloties, cik maksā emotion , tākā tuvā tālā nākotnē būs jāmeklē alternatīvas.

0 0 atbildēt

Esmu ar SW darbojies diezgan sarežģīti, sākumā likās, bet ka piešaujas emotion

0 0 atbildēt