local-stats-pixel fb-conv-api

Atkārtošana, zināšanu māte. (Piekrāsošana).40

Raksts pacelts ! Sveiciens visapkārt ! Protams, raksts atkal dzelžumīļiem un entuziastiem, šoreiz atkal tā pati, daudzus prātus nodarbinājusī perversā piekrāsošana.... Vairākos rakstos fragmentāri jau rādīju piekrāsošanas procesu, bet izskatās, skolotājs no manis ir sūdīgs, saņemu daudz vēstuļu par šo tēmu. Pēc daudzu spoku jautājumiem nekas cits neatliek kā uzcept vienu konkrētu rakstiņu par šo procesu.

Labāk vienreiz redzēt nekā desmit reizes dzirdēt, kaut gan vēl labāk ir prakse un vēlreiz prakse. Piekrāsošanu parasti veic lai nesadārdzinātu procesu, lai tiktu cauri ar minimālu krāsas daudzumu un autiņš izskatītos ne sliktāk kā būtu, ja tiktu viss pārkrāsots, lai garāmejot nevienam pat aizdoma nerastos, ka tur kaut kas ir bijis.

Kad jālikvidē rūsas pleķīši, cakiņas, skrambiņas, buktītes un citi kasjaciņi, piekrāsošana ir pašā laikā. Skaidra bilde, ka sists ir sists, piekrāsots ir piekrāsots, materiālu saderība ( it īpaši uz jau iepriekš pārkrāsotiem autiņiem ), tāpat izmantojamo materiālu klāsts..., bet jāpacenšas iegūt vislabāko iespējamo rezultātu, ideāls variants ir tad, kad pats meistars vairs nevar atrast piekrāsošanas salaiduma vietu, bet atgādinu vēl reiz, ne vienmēr tas izdodas.

Nu tad nestiepsim kaķi aiz astes un ķersimies soli pa solim pie lietas !

« 1  2  3  4  5 »
618 2 40 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 40

0/2000

Saša, Tev jātaisa vasaras nometne automīļiem, kuras laikā varētu parādīt to dzīvē.

Ļoti labs raksts sīki un detalizēti, PALDIES!

10 0 atbildēt

Tu esi nežēlīgi superīgs vecis, ar super taisnām rokām! Vairāk tādu...  P.S. Es pat sadūšojos nopūst savu autiņu, nu Tev būtu kauns rādīt, bet apkārt braukāt gan nav jākaunās, kas nezin kuras detaļas ir krāsotas arī neredz kasjakus... (Mācijos no Taviem rakstiem) 

5 0 atbildēt

Paldies! Tas jau kā mutītē ar karoti ieliet. Veiksmi. Kauns par ņjuņatājiem un kritiķiem, tie jau kā vienmēr, vairāk kā klabināt klaviatūru nemāk.

3 0 atbildēt

malacis emotion

3 0 atbildēt

Nu bet var taču iereģistrēties Spokos, ja ir liela vajadzība, cik tur tā darba emotion  es tajos E-mailos neorientējos emotion

2 0 atbildēt

Tur var kaut izstiepties, ar baloniņiem neko prātīgu uzveidot nevar. Diemžēl neorientējos tajos e-mailos, es Tev uz profilu varu varu savu mobilo nomest.

2 0 atbildēt

Ja ielikšu arklāti savu telefona numuru, nebūs laika kad strādāt, nāksies karāties tikai trubas galā... varbūt privāti, bet netieku Tavā profilā vēstuli uzrakstīt.

Vispār jau mani raksti nav reklāmai, tie domāti vairāk kā informācijas un iedvesmas materiāls jaunajiem darboņiem, censoņiem un interesentiem. Pats strādāju maizes ceptuves firmā, autiņu ķīlēšana ir vairāk kā hobijs, principā strādāju tikai ar savu šauru ilggadīgo klientu loku, arī cenas stipri palielas. Neko konkrētu uz rāviena apsolīt nevaru, pus vasara izniekota, aizgāja kā kaķim zem astes, tagad jāiedzen nokavētais.  Bija man te kādreiz tāda iespēja un līdzekļi, kad ar spokiem un viņu autiņiem kopīgi varēju pa lēto, par skaistām acīm padarboties, bet patreiz apstākļi sagrozījušies, nevaru vairs atļauties šādu opciju.

2 0 atbildēt

Raksts labs +. Man Moskvicam uz jumta kraasa takaa saspreegaajusi, krasots laikam ar kaadu pentola vai kaa tur sauc kraasu, pienemu ka tas viss pa tiiro buutu jaanonem?

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Jautājums par farblosu, cik ilgi jāžāvē pirms krāsas pūtiena?

0 0 atbildēt

Varetu aizsutit savu mashinu, ganjau sapuletu ka koncu :

0 0 atbildēt

Tā 59 un 65 bilde mani uzjautrina-tā vietā ,lai nolakotu spārna apakšu līdz galam 15 cm,ņemties un pulēties pēc tam,nav prāta darbs.  Kaut kur vēl redzēju,ka pus spoguli krāsoji un pēcāk pulējies.

Vai tā nenozīmīgā ekonomija atsver zaudēto laiku?

0 0 atbildēt

Man ir tāds jautājums, varbūt ir kāds risinājums - esmu saskāries ar problēmu, ka piekrāsojot jaunā krāsa ceļ vietām augšā veco krāsu, nezinu, kāpēc, ne visur, bet dažās vietās (ja nebūtu tehnoloģija ievērota, it kā vajadzētu vcelt visur vienādi), protams, pēc visiem kanoniem būtu jāloba nost, visu, ko ceļ augšā, bet tā var sanākt visu autiņu nolobīt:))))) varbūt ir kāda sedzošā grunts, kas šādas vietas pārklājot, nodala veco un jauno krāsu un var piekrāsot visu nenoplēšot līdz metālam? zinu, ka ārzemēs ir tāda grunts, bet vai pie mums arī tāda ir pieejama, kā saucās?

0 0 atbildēt

Vienmēr ir cerība, ka gan jau būs labi ;)  Vispār jau tā toņa piedziņa ir no krāsas jaucēja pieredzes un meistarības atkarīga.

0 0 atbildēt

Gadās nobīdes no normas, ir nācies pat pa piecām reizēm vienu deteļu pārkrāsot... diemžēl tāda tā realitāte :D

0 0 atbildēt

Pa smuko. Krāsa arī patīkama. Drīz man šitā būs aktuāla tēma, tad kad tikšu beidzot pie Tevis emotion

0 0 atbildēt

Sasha, pie tevis ir pieejama visas mašīnas pārkrāsošana? Un ja ir, tad apmēram uz cik $ mēs skatāmies?  Paldies!

0 0 atbildēt

Mani raksti nav reklāmai, tie ir vairāk kā informācijas un iedvesmas avots jaunajiem censoņiem, strādāju tikai ar savu pietuvināto klientu, draugu un paziņu loku, diemžēl cenas arī stipri palielas.

0 0 atbildēt

Nu saša saša...

", ir jākrāso ar noteiktu spiedienu (3,5bar) un krāsai jābūt noteiktā viskozitātes konsistencē (20 - 25s / DIN 4mm / 20 grādi pēc Celsija ). Tāpat pūšot ar lielāku spiedienu krāsas toni var pavilkt gaišāku, bet krāsojot ar mazāku spiedienu krāsas tonis būs tumšāks. Tātad: lai ar mazāku spiedienu (apmēram 1,5 bar) pietonētu pārejas un lai krāsas tonis neatšķirtos no oriģinālā, krāsu pašķaida nedaudz šķidrāku, uz gatavās krāsas apjomu piepilina klāt apmēram 10 - 20% atšķaidītāja. "

 

šis mūsdienās vairs galīgi nav aktuāli. Jo mūsdienu krāsas sastāv no low VOC matreāliem, un liela daļa šķīdinātaju aizvietots ar polimēriem. Līdz ar to vecais labais triks nestrādā.

Par spiedienu, diemžēl tas ir jāskatās no ****oles datiem priekš bāzes krāses, un populārākiem LVLP vai HVLP kam LVPL krāsošanas spiediens ir 1.4bar bet tai pašā laikā HVLP un citām visbiežāk lietotais darba spiediens ir 2.0bar vai 2.05bar (SATA RP;HVLP, DeVilbiss, Iwata u.c.)

Lakošanai izvēlas +1bar krāsošanas spiedienam, vai pēc izvēles...

 

Kā arī ir ko piebilst par farblos bāzes salaidēju, lieto vairāk vai mazāk sudrabiem, tumšajām krāsas bezjēdzīgs, jo krāsas melno kontūru neveido ja veido neredz...

 

0 1 atbildēt