local-stats-pixel fb-conv-api

varbūt kādam būs interesanti...1

36 2

Par cik ārā viss ir tik balts un skaists, tad nolēmu biku pastāstīt kā šis skaistums veidojas.. Iespējams daudzi nemaz nezin..

Iespējams kādam arī jau skolas laikos fizikas stundās ir stāstīts, ka  nav divas vienādas sniegpārslas. Visas tās ir heksagonālas, tāpat kā sastāvošie ledus kristāli ir sešstūraini, taču divas vienādas sniegpārslas atrast ir neiespējami...

Sniega pārslas mainās atkarībā no temperatūras, ūdens tvaiku koncentrācijas. T;as var sastāvēt no plāksnītēm, zvaigznītēm, kolonām, vai arī adatām. Sniegpārslu izmērs ir daļēji atkarīgs no ūdens tvaiku pieejamības kristālu augšanas procesā. Pie zemām temp ūdens tvaiku konc ir zema -sniegpārslas ir relatīvi mazas. Sniegpārslu izmērs ir atkarīgs arī sadursmju skaita ( prosesi kā tās veidojas, bet tas cits stāsts..), kas veicina sniegpārslu apvienošanos. Lielu sniegpārslu klātbūtne ir signāls tam, ka sniegs ir tuvu , lai pārvērstos lietū. Sniegs parasti snieg no Ns ( Nimbo-stratus ( ja kādam ir vēlēšanās tad var par tiem pastāstīt arī daudz sīkāk..veidu ir daudz..)) mākoņiem, bet dažreiz arī no As, Sc, St. var būt arī slapjš sniegs, kas ir nokrišņi kūstoša sniega veidā vai sniegs kopā ar lietu.

 

Sīkgraudains sniegs  ir sīki, balti, spīdīgi vai blāvi ledus graudiņi, kuru diametrs nepārsniedz 1mm. Parasti tie krīt nelielā daudzumā, lielākoties no St mākoņiem.


Lielgraudains sniegs- ir balti, apaļi sniega graudi 2-5 mm diametrā. Tie krīt īslaicīgi, gāzienveidīgi no Cb mākoņiem vai nu pirms snigšanas vai sniegam sniegot. Parasti tas notiek pavasarī vai rudenī, uzplūstot aukstam gaisam, ja temperatūra ap 0 grādiem un brāzmains vējš.


Ledus adatas- ir sīki, caurspīdīgi, plakani vai gareni ledus kristāli. Tie stipra sala laikā spīguļo Saules gaismā un peld piezemes slānī.

Ledains lietus  veidojas, kad plāns auksts gaisa slānis tuvu Zemes virspusei veicina lietus nokrišņu stipru atdzišanu. Dažreiz šādi pilieni nepaspēj pilnīgi sasalt un vidū paliek vēl šķidrs ūdens. Krītot uz cieta pamata, piliens sašķīst un paliek ledus čaulas..

36 2 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

interesanti, bet zinaams jau

0 4 atbildēt