local-stats-pixel fb-conv-api

par čīkstuļiem sniegā18

43 5

Šodien uzdūros kasjauns.lv rakstam, kurā kāds pagalam apvainojies pilsonis sūdzas, ka, redz, ceļi laukos esot netīrīti.

Nu ko, sanāca dusma. Es nesaprotu, vai tiešām cilvēks ziemu nav redzējis? Vai nesaprot, ka puteņa laikā ceļu šķūrēšana uz mazajiem ceļiem ir vairāk kā bezjēdzīga, ka tā ir vistīrākā līdzekļu (degviela, alga, laiks) un tehnikas izšķērdēšana? Nē, tiešām, man nav skaidrs, vai godājamais pilsonis X sagaida, ka tieši pirms viņa cienījamās parādīšanās speciāli viņam tiks izšķūrēts ceļs, jo šķūre taču pieder gaišreģu grupai, kas to tik dara, kā skatās, vai pilsonis X jau netuvojas?

Lai neteiktu, ka es pati nesaprotu, par ko runāju, dzīvoju laukos, ceļš uz manu māju ved vispirms pa 2., pēc tam pa 3. pakāpes ceļu, turklāt sniegputeņa vai liela vēja laikā vismaz viens ceļa posms ir pilnīgi aizputināts tā, ka saviem spēkiem ar vieglo automašīnu ārā tikt nav viegli, arī ar lāpstu ne.

Tātad, atgriežoties pie pilsoņa X problēmas. Pieņemu, ka daudzi varbūt teiks: "Bet ko tad lai cilvēks dara? Sēž un gaida, kamēr sniegs nokusīs?" Nu redz, šo problēmu gan Čīkstulis atrisināja pats, lūdzot talkā kādu vietējo zemnieku ar traktoru. Arī es tā esmu darījusi. Cilvēki, starp citu, ir daudz laipnāki un izpalīdzīgāki, kā daždien šķiet, bet tas jau ir cits stāsts.

Raksta beigās ar gudru ziņu pilsonis X uzdevis jautājumu: "Ko darīt, ja pēkšņi sestdienā vai svētdienā cilvēkiem ir nepieciešama mediķu, ugunsdzēsēju vai policijas palīdzība? Par ko maksā automašīnu īpašnieki - par netīrītiem ceļiem?” "

MĪĻIE CILVĒKI! Taču jāzvana uz attiecīgā pasaules nostūra šiem gadījumiem paredzēto telefona numuru, diennakts dežurantam. Tiek atsūtīta šķūre un ceļš tiek attīrīts, arī tad, ja nogrimusi ir viena mašīna. Šoferi ceļas naktī augšā, ja ir vajadzība. Starp citu, tagad iepriekš, kad bija tas trakākais posms šoziem, mūsu nabaga šķūrētājs bija galīgi nomocījies, bet vienmēr palīdzēja, kad bija vajadzība. Gadījās, pat rīts, kad mūs pestīt devās divi traktori un džips - vietējais ar šķūri, novada šķūrētājs un pagasta pārvaldnieks, kura pienākumos tas ietilpst vispār tikai kā pieklājība. Tas, nabadziņš, gan nogrima pats. :)

Jā, protams, netiks pa lauku ceļiem kā pa lielceļu uz priekšu, bet nevajadzētu aizmirst, ka
"nedzīvojam Āfrikā - sniegs nāks un snigs, sals nāks un dzels..." :)

Un - ja ceļš tiktu speciāli izšķūrēts kādai valsts amatpersonai, tad uzreiz būtu briesmīgi bļāvieni un ķērcieni, zvani visādām tautas balsīm un vēl sazin kam, sūdzoties par tādiem un šitādiem grēkiem, izšķērdējot līdzekļus.

43 5 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000

Tu jau arī tgd čīksti! emotion

4 0 atbildēt

Kā cīkstēja, tā čīkstēs, fate.

3 0 atbildēt

man liekas neistais portals sada veida sudzibam. raksti tur kur pilsonis x ciksteja, bet tas ka cilveks dzivo laukos un vinam pasam ir jamekle ka celus iztirit, nav isti pareizi vinus tagad zaakaat, ar ko tas pilsetnieks ir labaks par laucinieku? pats dzivoju pilseta, bet ir ari maja laukos, tur pagasts visus celus iztira, protams attiecigi katra maja kadu simbolisku samaksu uztaisa jo to visu dara vietejie ar savu tehniku.

2 0 atbildēt

Nu tad, ja es dzīvotu laukos un sadomāju svētdienas rītā kkur aizšaut ar mašīnu, tad zvanu tik attiecīgā pasaules nostūra diennakts dežurantam un lai mani izpestī cik nu man vajag. :) Nekādu problēmu. :)

1 0 atbildēt

nu redz ja, tu, kunkuli, dzīvotu laukos un, ja tev vajadzētu, piemēram, nokļūt kautvai uz skolu vai darbu, tad es nezinu vai tu priecātos par to ka netīra ceļus.

protams, saprotu, ka vienmēr nevar iztīrīt, bet tas tiešām nav normāli, jo kādas situācijas ir uz ceļiem laukos, tas tiešām nav normāli! neuskatu, ka tas ir normāli, ka tu nokavē skolu, jo autobus iebrauc kupenā un nevar pabraukt uz priekšu.

1 1 atbildēt

Euu,kunkuļvecene,To video un aprakstu youtube.com un draugiem.lv ievietoju ES,KasJauns.lv vīriņi to paņēma no youtube.com,es par to uzzināju tikai dienu vēlāk.

Jā,ES,15 gadīgs puika no laukiem.Esmu diezgan aktīvs spoku lietotājs,tāpēc pamanīju Tavu sašutumu par to,ka redz es čīkstu par kaut kādu aizpūstu ceļu.

Saprotu,ka ir kārtīga ziema un sniegs,bet nu,kas ceļš nav tīrīts vairākas dienas un,ka viņiem tur tā regulāri notiek,tas jau vairs nav normāli.

Galvenais jau tas,ka no manas omes mājas var izbraukt pa 3 ceļiem,kad braucam,visi trīs ceļi bija ciet,tas ir normali ne?

Cilvēkiem tur bieži jāiet 6-7km uz darbu,skolu,veikalu vai uz citu Auces pilsētas vietu,tikai tādēļ,ka ceļi ir nešķūrēti un aizpūsti.

Vismaz viens ceļš būtu izšķūrēts.

Nedaudz tālāk ir apdzīvota vieta "Galāti",arī tur dzīvo cilvēki ar vajadzībām.

Pa tiem ceļiem kursē autobusi,brauc mašīnas,traktori u.t.t.

Tagad,kad video un apraksts un bildes ir internetā,mani laikam sadzirdēja un nu,ceļi iz divreiz platāki,pilnībā īzšķūrēti un skaisti!!!

Tur ziemā nekad tā nav bijis,bet tagad ir. emotion

Es tikai gribēju palīdzēt radiniekiem un visiem "AizAuces" iedzīvotājiem.

Un es arī palīdzēju!!!

Nevajag uzreiz saukt mani par čīkstuli un par ļoti apvainojušos pilsoni!!!

emotion 

0 0 atbildēt

vienkārši ir cilveki kas nesaprot

0 1 atbildēt

Nesanāks gan laikam jums man neko sadot, atvainojiet. Ceļā līdz slimniekam, piemēram, manā nostūrī vasaras laikā ātrajiem paiet +/- pusstunda, tātad, ja tiek operatīvi ziņots arī šķūrei, ka ir vajadzība pēc svaigi tīrīta ceļa, tad nepaspēs viņu iztīrīt tikai tiešām gadījumos, kad apstākļu sakritības dēļ sniegs ir biezs, sakrities, slapjš.  Ātrajiem vajadzīgie telefona numuri ir, un, ja nav, tad vajadzētu būt.

Jā es saprotu, ka, ja gadās nelaime, tad var sanākt ļoti nesmuki un traģiski, bet jāsaprot ir arī tas, ka pašvaldībām NAV naudas kā spaļi, un iespējamība, ka cilvēkam, kurš atrodas uz šī nelaimīgā mazas nozīmes ceļa, būs vajadzīga ātrā palīdzība tieši tai starplaikā, kad ir neizšķūrēts ceļš, ir ārkārtīgi maza.  Stihija ir stihija.

savukārt skolēnu maršruti, cik zinu, tiek obligāti tīrīti, un tajos nekursēja skolu busi tad, kad bija atkala un pārāk bīstama braukšana vai šķūres attiecīgajā vietā bija noslogotas jau uz lielajiem ceļiem.

Rakstā pieminētais cilvēks sadomāja sestdienā braukt ci*s uz laukiem, nevis tur dzīvoja, labi zinot, ka ir putenis. Nav īpaši gudri.

Ja ceļi netiek tīrīti, tad ir attiecīgās iestādes, kur par to ziņot, nevis kasjauns.lv un citi zvēri.

0 1 atbildēt

Un tagad daudzi sagribējuši, lai valsts par saviem līdzekļiem [kuri rodas no nodokļiem, kurus iespējams nemaksājam] tīra viņa privātīpašumu?  

0 1 atbildēt

Sniegam ir un būt, cilvēki ar opeļiem, lai tad sēž mājās vai šķipelē ar lāpstu :D

0 1 atbildēt

atvainojos, video aprakstu nelasīju, jo to neapskatīju YT, bet gan tikai ievietoto zem raksta. bet tas nemaina lietas būtību, nevar sniegputeņa laikā nolikt pa šķūrei uz katra ceļa, lai braukā no viena gala līdz otram visu dienu. tieši par to man sanāca dusma. to NEVAR gaidīt. par čīkstuli runa iet ne tāpēc, ka man liekas, ka viņš savu mazo pirkstiņu nepakustinās, lai masīnu no sniega dabūtu ārā, bet tāpēc, ka sagaida, ka šķūre būs vienmēr priekšā pakaļā.

0 1 atbildēt

kas tev tās par naivām iedomām, ka visi runās tik par to, ko 100% pārzin? tad jau vispār iestātos apsolūtais klusums un internets apstātos emotion viss čikiniekā, beidzam cepties :D

0 1 atbildēt

Būtu Latvieši beiguši čīkstēt, bet kaut ko darījuši, lai dzīve šeit kļūtu labāka..

0 2 atbildēt