local-stats-pixel fb-conv-api

Vecie velosipēdi16


Pirmais velosipēds pasaules gaismu ieraudzīja 19.gs. sākumā Eiropā. Tagad pasaulē ir aptuveni miljards velosipēdu.
Tas no mūsdienu velosipēda ne ar ko diži neatšķīrās, jo pamata komplektācija palikusi nemainīga visus šos gadus. Arī pirmajam velosipēdiem tā riteņi bija pievienoti rāmim un atradās viens aiz otra.
Pirmais velosipēds bija uz diviem riteņiem balansējams braucamrīks, bet tam nebija pedāļu, un braucējam vajadzējis stumties uz priekšu ar kāju palīdzību.(at-grūžoties ar kājām pret zemi) Lielisks braucamrīks, lai brauktu no kalna lejā. Protams, manevrēšanas iespējas nebija pārdomātas, tādēļ sākumā šis jaunais izgudrojums nebija ļoti praktisks.
Vēlāk nāca jauninājumi velosipēda attīstībā, jo parādījās pedāļi, ar kuriem bija iespēja pārvietoties daudz ātrāk. Lai gan sākumā pedāļi bija pievienoti priekšējam ritenim, vēlāk tomēr izgudroja velosipēdu ķēdi, kura atviegloja pārvietošanos ar velosipēdu.
Mūsdienās velosipēdu izskats būtībā ir mainījies tikai nedaudz, lai gan ir izveidoti ļoti daudz dažādu velosipēdu paveidi ( BMX, Trial, Mountain bike jeb kalnu divriteņi, šosejas velosipēdi) un katram no šiem paveidiem ir noteiktas īpašības, kam tie ir domāti. Jo kopš velosipēdu pirmsākumiem ir attīstījusies velosipēdu izpēte, to detaļas ir palikušas ļoti izturīgas un ar lieliskām īpašībām, piemēram, viegls, bet ļoti izturīgs velosipēda rāmis.

156 1 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Labs!

16 0 atbildēt

atbildot uz paljto komentāru " dūralumīnijs :D " Tas ir Alumīnija sakausējums - viegls, bet izturīgs.  

3 0 atbildēt

interesanti! :) +tev

2 0 atbildēt

vot ar 10 varētu tā forši dragāt kā tas būtu vnk PIPEC :D

tikai nav stūres xD

2 0 atbildēt

Labs raksts! ++

2 0 atbildēt

ar 10. būtu jautri pavizināties :D

1 0 atbildēt

neticas ka tikai miljards veljuku..es teiktu ka vairaak 

0 0 atbildēt

10 kruts :D

0 0 atbildēt

Kaa netipsiki kodoligs raksts pieminot ritenus...Tomer ari kaa divaini liekas sis skaitlis miliards.Tomer ritenu ir DAUDZ! Bet sie pirmie koncepti man vienmer gajusi pie sirds.

0 0 atbildēt

Feins, varēja vēl paturpināties ar ātruma pārnešanu, kad parādījas... un disku bremzēm :)

0 0 atbildēt

10. brauc ,brauc uzspied bremzes un tik ripo talak

0 0 atbildēt

Pāāāādies! Tu man ļōti palīdzi tikt galā ar vēstures projektu.;D  Ceru, ka šī ir patiesība un no skolotāja nedabūšu iekšās.. emotion

0 0 atbildēt
SIRRUS velasepēds ir riteņu karalis!!!
0 0 atbildēt
DmS avatarsDmS

dūralumīnijs :D

2 3 atbildēt