local-stats-pixel fb-conv-api

Vatikāns: papiruss ar tekstu par Jēzus sievu - viltojums7

25 2

Vatikāns pievienojies kritikai, kas veltīta nesen izskanējušajai ziņai, ka Jēzum Kristum ir bijusi sieva. Valsts publicējusi savas šaubas par atrastā papirusa autentiskumu, nosaucot to par viltojumu.

Kā zināms, konferencē Romā Hārvardas universitātes teoloģijas profesore Kārena Kinga (Karen King) pastāstījusi, ka pētnieki uz papirusa salasījuši tekstu: «Jēzus viņiem sacīja – «mana sieva»». Viņasprāt, teksts varētu būt attiecināts uz Mariju Magdalēnu.

Par viltojumu varētu liecināt fakts, ka papirusa fragments iegādāts tirgū un tā arheoloģiskā izcelsme nav zināma, norāda Vatikāns.

Pēc valsts domām, Kingai nevajadzēja nodot materiālu publicēšanai diviem amerikāņu laikrakstiem, jo tas izraisījis lieku traci medijos un izsaucis bargu speciālistu kritiku.

Zināms, ka tintes paraugi no papirusa gabala tiks nosūtīti zinātniekiem, lai tie noskaidrotu, kad tieši teksts varētu būt bijis rakstīts.

Jāatzīmē, ka, ja provokatīvais atklājums izrādītos patiess, tas, visticamāk, izraisītu jaunas diskusijas par celibātu un sieviešu lomu kristiešu baznīcā.

25 2 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

un netīšām šis papirusa gabals kaut kur nozudīs un experti tik sacīs ka tas ir viltojums kurš iegādāts tirgū !!! īstajiem iedeva kam noteikt autentiskumu Vatikānam :D!!!

2 0 atbildēt

eh šis Vatikāns, gatavs visu noliegt un norakt ^^

1 0 atbildēt

Tak protams ka vatikāns par visām varītēm centīsies to apgāzt, jo tas apdraud viņu impēriju. Ja kaukas nesakritīs ar to ko viņi sludina, tas radīs šaubas par to, vai vēl kautkas nav meli, līdz ar to audēs ietekmi pār cilvēku masām.

0 0 atbildēt

tā ir sāpe katoļiem, domāju kkādiem teoloģiski un filosofiski domājošiem adventistiem vai protestantiem tā nebūtu nekāda problēma. pazīstu sievieti, kura ir mācītāja draudzē. celibāts jau ir tikai katoļiem arī.

0 0 atbildēt
Vatikāns Jēziņu gribēja pa zilo pataisīt!!!
0 0 atbildēt