local-stats-pixel fb-conv-api

Tuvāk par Vilkiem11

20 2
Vilki ir pazīstami kā ļauni radījumi nogalinot cilvēkus, un mājlopus. Šī attieksme radās no bailēm un neziņu par vilkiem. Bet ...

... zinātnieki pēta vilkus pēdējos gados izzināts ka vilks ir pārsteidzoši savādāks nekā viņu uzskata.

1. Vilki nogalina cilvēkus.

2. Vilki var dzīvot tuvu cilvēkiem

3.Vilki neizbēgami nogalina dzīvniekus.



Pētnieki no daudzām valstīm uzskata ka gari un izsmeļoši meklē uzskaites ka vilki nogalina cilvēkus. Atzina ka tikai 17 nāves gadījumus, ka no pēdējo 50 gadu laikā visā Eiropā, Krievijā un Dienvid Amerikā - iedzīvotāju 1000000000 cilvēki.

Skatieties uz šo perspektīvu. Pat piecpadsmit cilvēki ir nogalināti vidēji gadā zirgu jāšanas negadījumos Anglijā un Velsā. Tikai (Office for National Statistics). zirgi, ir vairāk bīstami nekā vilki.


Cilvēki ticēja, ka vilki var dzīvot tuksnesī, kā, piemēram, mežos. Bet vilki ir ļoti pielāgojami dzīvnieki, kas dzīvo visu veidu reljefos. Arktikas sniega laukumos Vidusjūras saimniecības jomās un pat vidējajos tuksnešos. Daži vilki pat dzīvot blakus pilsētas.


vilks nav katastrofāls slepkava kā citi domā. Kad cilvēki ziedo laiku lai apskatītu vilkus mēs atrodam vilku kā vēl noslēpumaināku zvēru. Vilka dispozīciju ar cilvēkiem un mājlopiem ir Mulsinoša. Izskaidrojot šo noslēpumu un izpratni par to, kā mēs varam dzīvot ar viņiem kā līdzpilsoņiem, nevis kā briesmoņiem. tas ir viens no lielākajiem izaicinājumiem cilvēcei.


Piemērs: vilks tika pētīts (Promberger et al, 1993) kas dzīvo pie malas Brasova pilsētā kur dzīvo 400000 cilvēki ieskauj Karpatu kalnus Rumānijā. Cilvēki ignorēja vilkus jo domāja ka tie ir tikai klaiņojoši suņu. Un vilki nevienam neuzbruka.
« 1  2  3 »
20 2 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000
dievunu vinju acis :) :*
4 0 atbildēt
jautājums. tas ir ar google translator tulkots..? ''Cilvēki ticēja, ka vilki var dzīvot tuksnesī, kā, piemēram, mežos.'' :D
3 0 atbildēt
Aaaww.. superīgie ++ emotion
3 0 atbildēt
Manuprāt skaisti dzīvnieki emotion
2 0 atbildēt
nu jā sorry es pa fikso emotion
2 0 atbildēt
un kas tad tavuprāt Sheep ir vilki? emotion
2 0 atbildēt
Skaistuļi... 3. bilde vnk super.. emotion
2 0 atbildēt
shausmas, kas to rakstu rakstija? tur tak teikumos nekādas loģikas, kkāds sviests gramatiskā ziņā. :D bet dzīvnieki patiešām brīnišķīgi.
2 1 atbildēt
;D skaidrs
1 0 atbildēt
tie visi i kranchi :P :)
1 2 atbildēt
vilki ir tie kas ir pus cilveeks pus krancis :))
1 2 atbildēt