local-stats-pixel fb-conv-api

Santīms nav nauda?245

1533 11

Sveiki.Gribēju jums pastāstīt par diviem diezgan nepatīkamiem atgadījumiem kas man ir gadījušies saistībā ar santīmiem.

1533 11 245 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 245

0/2000

ja kaads stulbs paardeveejs saka, ka melnie nav nauda, tad saki, lai vinjsh tev atdod visus melnos no kases, jo taa tach nav nauda.

138 1 atbildēt

Tas ir RASISMS! :D

110 1 atbildēt

vajag pa brīvu tramvajā braykt, kad iekāpj kontrole saki , ka maksāsi sodu un iedod maisu :D:D:D:D

57 0 atbildēt

nuja....  gāju vienreiz pa ielu un redzēju, ka 1 santīms mētājas, bet aj, ko ers tur leikšos un gāju tālāk. un tieši kad es ieejuveikalā, atčuknījos, ka man trūkst viens santīms!!! emotion

vērtība ir ir! tikai žēl ka tā notiek, kā tev.. emotion

48 1 atbildēt

ja santīmu pie santīma nekrāsi - pie lata netiksi. :D

41 0 atbildēt

Nav joka lieta nepieņemt naudu. Var pat zaudēt licenzi, kā arī ir samērā smuki sodi.

 

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss

160.1 pants. Atteikšanās pieņemt oficiālajā apgrozībā esošās naudaszīmes  Par atteikšanos pieņemt oficiālajā apgrozībā esošās naudaszīmes kā likumīgus maksāšanas līdzekļus maksājumiem valsts budžetā un pašvaldību budžetos, samaksai par precēm un pakalpojumiem, izņ*t gadījumus, kad likumi un citi normatīvie akti nosaka citus maksāšanas līdzekļus, - uzliek naudas sodu līdz piecdesmit latiem. Par tām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, - uzliek naudas sodu līdz simt latiem, atņ*t tiesības ieņemt noteiktus amatus vai atņ*t tiesības uz zināma veida komercdarbību vai bez tā.

(18.06.1992. likuma redakcijā ar grozījumiem, kas izdarīti ar 19.07.1995. un 17.03.2005. likumu, kas stājas spēkā 15.04.2005.)

36 0 atbildēt

Man ari līdzīgi ir gadījies, un ne vienu reiz vien... Piemēram, maximā, kad pirku vienu lietu pa 2Ls sīcenē, kasiere teica, lai skaitu pati... Nesaprotu cilvēkus, tas ir viņu darbs un viņiem ir jāsamierinās emotion

33 0 atbildēt

man ir gadījies,ka autobusa šoferis mani nozākā dēl tā, ka norēķinājos ar sīceni.. un ir gadījies, ka nav sīcenes un nācās dot 20 ls banknoti par kuru arī šoferis nebija laimīgs... ei nu saproti viņus   emotion

tgad viss ir foršāk, uk es vnk visu mazo naudiņu iemetu atvilkn;e un kad ir par daudz tad vnk eju uz banku un izmainu :) te tā ir normāla parādība :)

26 0 atbildēt
GAY avatarsGAY

Tiem kam gribas atkratīties no melnajiem santīmiem, droši ejat uz kādu mazāku veikaliņu un uzprasat vai nevar samainīt jūsu melnos pret kādu papīriņu, ticiet man, pārdevēja būs priecīga.. Jo mūsdienās lielākā daļa cilvēku iet uz veikalu, nopērk kaut ko kas maksā ne vairāk kā latu, bet uz letes uzmet piecu latu banknoti un pārdevējiem nākas izdod atlikumu sīkajos, kuru vēlāk sāk trūkt un citiem pircējiem nav ko izdot..

25 0 atbildēt

Man ir bijis tā ka kad paliek atlikumā no pirkuma tie 2 vai 1 santiims tu vinjus vnk kkur izsvied,bet kad pietrūkst tā 1 vai 2 santīmu saproti ka viņiem arī ir vētība. ;DD

21 0 atbildēt

man bija gadījums - aizeju uz veikalu,paņemu vajadzīgo,eju pie kases.skatos,un redzu ka strādā tikai viena kase,un pie tās,kasiere kura man neīpaši patīk. nu un tad neko darīt,eju pie viņas un maksāju,a makā tikai sīknauda.izberu,viņa skaita un itkā izsmejot,prasa: nu, pie baznīcas stāvēji,ko?

man tas tā riebās...

21 0 atbildēt

hehe, viņiem par darbu maksā, tad lai arī pastrādā! emotion

18 0 atbildēt

Kad ta pati biļete maksāja 4 sant., ziema braucot uz skolu gadījās tikai melnie, autobusam ta bija 5. pietura no galapunkta, iekapu pats pedejais jo nevēlējos lai manis deļ cilveki ārā salst, iedodu tos 40 sant viensantīmniekos unn divsantīmniekos, vadītājs krievu valoda:"Nu bļa, jau tresais. Dauņi, kā dzert, pīpēt un drāzties ta nauda ir, kad samaksāt autobusā, tad nav!! Pidarasi!" es pārpildītā autobusā nosaku viņam:"Man ta jūsu koleģi iedeva!" Čalis 10min skaitīja, autobuss jau krietni kavēja, čalim juka, krita, tas tik dusmojās un lamajās, visu atlikušo ceļu nopēla bomžus, jauniešus, studentus, savu darbu un visu kas pagadās ceļā un visu šo laiku autobusa priekšgalā visi cilveki smaidīja par visiem viņa izteicieniem. :D

18 1 atbildēt

"pasakiet mikrofonā, ka snatīms nav nauda" - starpcitu laba ideja. paldies :D

16 0 atbildēt

Komentārus lasot secinu,ka agrāk cilvēkiem tādu problēmu bij krietni mazāk.Cilvēki pārāk lepni,nezinu kā pat raksturot.Agrāk domājam,ka veikala īpašnieks atlaistu pardevēju no darba par šādā nekaunībām,bet tagat...Laiki jau protams mainās,bet tomēr pastāv taču tāda lieta kā morāles normas.

13 0 atbildēt

viņām vienkārši ir slinkums skaitīt!

12 0 atbildēt

Sīka vienība.Es reiz strādāju džinsu bodē un man ienāca viens tipiņš un iepirkās par kādiem 50 latie, un visu sīcenē.Ko darīt? Nauda paliek nauda, ņēmu un skaitīju kādas divas stundas.Bet lielākās problēmas sākās kad šī nauda bija jānodod prikšniecībai, šie man to piķi izmaksāja algā. Bet es to aizstiepu uz aptieku, kur par šādu sīcenes daudzumu visi bija man vēl ilgi pateicīgi.

11 0 atbildēt

JA SANTIMS NAV NAUDA TAD ES ESMU MELNADAINA MUĶENE AR BALTU PEŽU emotion

10 0 atbildēt

es strādāju par pārdevēju un bieži man maisiņā izber uz letes melnos, es tik nopūšos un skaitu, vismaz pēctam  jauki saņemt pretī mīļu paldies.. :)

9 0 atbildēt

Tavs spoku niks piederas sim rakstam :D

9 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »