local-stats-pixel fb-conv-api

Rīsa sēne28

100 2

Rīsa sēni mēdz saukt arī par jūras sēni, jūras rīsiem, dzīvajiem rīsiem, Ķīnas sēni, japānas sēni u.c. Šī sēne izskatās kā nelieli caurspīdīgi kristāliņi. To ir viegli kopt, turklāt dzēriens garšo līdzīgi raudzētai bērzu sulai. 

Līdzīgi kā tējas sēnei, arī rīsa sēnes organismā sadarbojas rauga baktērijas, un tās piegādā žāvētie augļi, etiķskābe un pienskābes baktērijas. Tāpat noris spirta un etiķskābā rūgšana, kas sintezē dažādas organiskās skābes, fermentus un vitamīnus. Zinātnieki rīsa sēnes dzērienā konstatējuši augstu folijskābes un fosforskābes līmeni, kā arī fermentus, kas palēnina novecošanos, turklāt dažādie fermenti uzlabo vielmaiņu un regulē svaru. Rīsa sēnes dzēriens satur arī glikuronskābi, kas palīdz atjaunoties locītavu un muguras lokanumam. Vēl rīsa sēnes dzēriens satur daudz amilāzes fermentu, kas šķeļ cieti un cukurus, tādēļ to ieteic diabēta slimniekiem. Bet, iespējams, ka diabētiķiem nevajadzētu rīsa sēni barot ar cukuru, pietiks vien ar žāvētiem augļiem.

Tie, kas regulāri dzer rīsa sēnes dzērienu, pēc laika pamana, ka pazudusi depresija, neirozes, hipertonija, stenokardija, normalizējies asinsspiediens un sirdsdarbība. Dzēriens palīdz arī epilepsijas slimniekiem, pēc insulta un infarkta. Vieglāk kļūst bronhiālās astmas slimniekiem, tas atvieglo bronhīta, pneimonijas, saaukstēšanās slimību un pat tuberkulozes norisi. Uzlabosies aknu, nieru, kuņģa un zarnu trakta darbība, kā arī kuņģa skābes līmenis. Vairosies potence un libido. Man jau šķiet, ka nav kaites, kuru nedziedētu rīsa sēnes dzēriens. Kopš to lietoju, man tiešām nekas vairs nekaiš.

Rīsa sēni baro ar cukurūdeni un žāvētiem augļiem. Parasti izmanto rozīnes, bet var cukurūdenī ielikt arī kādu žāvētu aprikozi, plūmi vai bumbieri. Āboli neesot ieteicami. 

Uz vienu litru nevārīta ūdens liek 4 ēdamkarotes “Jūras rīsu” un divas ēdamkarotes cukura.

Cukurs ir jāizšķīdina, rūpīgi izmaisot istabas temperatūras ūdenī. Ja cukura graudiņi saskarsies ar “Jūras rīsiem”, “Jūras rīsi” var saslimt. Pievienojiet dzērienam 10 – 15 rozīnes, vai 5 – 7 gabaliņus žāvētu augļu



Šo maisījumu ielej stikla burkā, uzklāj marli un novieto kādā tumšā vietā (nevajag likt saulē, mikroviļņu krāsns vai siltuma avotu tuvumā). 

Pēc aptuveni trīs dienām dzēriens ir gatavs. To var pamanīt pēc tā, ka rozīnes, kuras tika pieliktas gatavojot dzērienu, ir uzpeldējušas un dzēriena traukā var redzēt gāzes burbulīšus.  Pārlejiet dzērienu, augļus izmetiet, rīsus noskalojiet ar istabas temperatūras ūdeni un sagatavojiet no jauna.

Glabāt gatavu dzērienu nerekomendē ilgāk par 48 st.

Jūras rīsu dzēriena lietošanas sākumā var izpausties tā stiprās urīndzenošās īpašības. t.i. dkti gribēsies čurāt! 

Priekā! emotion

 

Un starp citu, ja kādam no Liepājas ir interese par šo sēni, tad varu ar viņu padalīties! 

100 2 28 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 28

0/2000

Labāk tad dzert īstu tēju, nevis kādus ķīniešu sūdus.

0 11 atbildēt