local-stats-pixel fb-conv-api

Rīgas ielās siro jauniešu grupējumi23

192 1

Neiedziļinās izdarītā sekās
Arī janvārī tika aizturēts kāds pusaudžu grupējums, kas, tāpat kā iepriekš minētais, darbojies galvenokārt Imantā un Iļģuciemā. Policisti aizturēja 14, 16 un 17 gadu vecus jauniešus, kuri sākotnēji uzbrukuši nepilngadīgajiem, līdz nolēmuši aplaupīt arī pieaugušos. Vecākais upuris, kas cietis no šā grupējuma, ir 30 gadu vecs vīrietis. Aplaupot pieaugušos, jaunieši pat uzvilkuši maksas un, iespējams, lietojuši gāzes ieroci. Pārsvarā atņemti mobilie tālruņi un nauda. Aizturētā grupējuma vadonis ir 16 gadu vecs puisis, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā. Arī šajā grupējumā bija apvienojušās pārtikušu ģimeņu atvases, kas savas darbības skaidroja ar vēlmi izveidot bandu. Andris Pāže teic, ka jaunieši uzdrīkstas izdarīt noziedzīgus nodarījumus, jo ir pārliecināti, ka policija vainīgās personas nenoskaidros un netiks sauktas pie atbildības, turklāt viņi nedomā par izdarītā nodarījuma sekām (Trieciens pašam bērnam, kas izdarīja pārkāpumu, jo sekas pēc nodarījuma ir daudz nopietnākas par vienaudžu stāstīto. Trieciens bērnu vecākiem. Bērni neiedomājās par to, ka izdarītā nodarījuma sekas, var ietekmēt turpmāko dzīvi – darba iespējas u.c.). “Jaunieši aplami paļaujas uz to, ka sauc pie atbildības tikai pilngadīgas personas un likuma pārkāpšana grupā ir vainu mīkstinošs apstāklis. Patiesībā gan administratīvā atbildība, gan kriminālatbildība iestājas jau no 14 gadu vecuma, un šajā gadījumā visas aizturētās personas jau sasniegušas šādu vecumu, turklāt noziedzīgi nodarījumi grupā ir vainu pastiprinošs apstāklis. Krimināllikums par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējās vienošanās paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem. Protams, katrs gadījums tiek izmeklēts atsevišķi. Jāatzīmē, ka bērniem, kuri nav sasnieguši 14 gadu vecumu, par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu var piemērot audzinoša rakstura piespiedu līdzekļus, no kuriem smagākie ir uzlikt par pienākumu veikt sabiedrisko darbu, vai bērnu ievietot sociālās korekcijas izglītības iestādē.”

Centra rekets
Pašlaik izskatīšanai tiesā nodota krimināllieta par apsūdzību vienpadsmit personām, kas veikušas laupīšanas grupā. Astoņi apsūdzētie nozieguma izdarīšanas brīdī bija nepilngadīgi. Grupējums Rīgas centrā darbojies kopš pagājušā gada 1. septembra un dēvējis sevi par Centra reketu. Viņi uzbrukuši galvenokārt 10 līdz 14 gadu veciem zēniem, bet atsevišķos gadījumos cietuši arī pieaugušie. Grupējuma dalībnieki saviem upuriem atņēmuši mobilos telefonus, naudu, apģērbu un citas vērtīgas mantas, ko pēc tam varētu pārdot. Dažos gadījumos jaunieši savus upurus piekāvuši un tad aplaupījuši, bet reizēm upuri tikuši aplaupīti, izmantojot psiholoģisko pārākumu, bijuši arī gadījumi, kad jaunieši savu upuri tikai piekāvuši. Pie dažiem aizturētajiem jauniešu bandas dalībniekiem policija atrada nolaupītos mobilos telefonus. Kā policijai izdevies noskaidrot, daļu mantu jaunieši sadalījuši savā starpā, bet tās mantas, kas nevienam no viņiem nebija vajadzīgas, tika pārdotas.

192 1 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

Riebjās šitie sīkie varoņperdeļi. Barā varoņi, atsevišķi mīkstie pediņi. Cerams, ka ierubīs maksimālo sodu kropļiem. No laika gala riebies, ka apceļ vājākus un mazākus

33 1 atbildēt

Pēc šī raksta atceros, ka divatā ar čomu gāju, bet jauni vēl bijām.. kkāds (izskatijās pēc narkomāna) ar prasija,lai atdodot naudu.. nu rēcām konkrēti.. kad tomēr nelikās mierā un vilka ārā kkādu pāris cm garu sēņu nazīti.. tad nolikām pie vietas..

14 0 atbildēt

man kad bija 10 gadi man viens perdelis kādi 14 atņēma naudu. es viņu pagājušajā vasarā satiku  viņu bet man tagad 15, atcerējos seju. Čalis nokurijies nebija mainijies. Kā es viņam seju sasitu. Pēctam man pie mājas kādu laiku bari stāvēja. Piekrītu ka vaig maksimālo sodu.

16 4 atbildēt

Vienkārši normālajiem latviešu čaļiem jāsaņemas un jānoliek tie perdeļi. To var darīt iestājoties Jaunsargos, kur daudz ko apgūst vai cīņas skolās, un tad, lai patrulē kā Aizsargi Ulmaņa laikā. Menti vienkārši netiek galā ar visu.

8 0 atbildēt

Muusdienaas uz ielas jaiet ar beizbolkaam !!!

6 1 atbildēt

nu vienkārši paņem nazi, nogriež zagļiem pirkstus un lai skrien tālāk. Var paņemt arī pus plaukstu, tā lai nevar noturēt neko.

4 0 atbildēt

Žēl, ka man ar viņiem nav sanācis satikties :(

4 1 atbildēt

Saskatijusies pa Tv statu gangsta filmas...

2 0 atbildēt

Hmm tur ir problema atrast to sikalas, ja zinatu kadas tautibas tad loks saisinatos uz 50% un atri vien 2 dienas atrastu kuri tie sikie ir. Es konkreti par Imantu.

3 1 atbildēt

Vajadzētu savākt dažus cilvēkus un iet tur pameklēt šos, kārtīgi atsist un viss....

 

Protams tā jau nav tā labākā lieta ko darīt, bet varbūt iesitīs šiem sīčiem kādu domu galvā beidzot, ja jau paši to nevar tad izpalīdzēt jau vajag!

1 0 atbildēt

nu ja man kāds tāds sīks lohs pienāk un prasa lai atdodu naudu, es vnk viņam ignore uzmetu, un viņš var turpināt vārīties savā sulā :D

0 0 atbildēt

Īstenība diezgan traki,ka valsti kkas tāds notiek :D real gang bang :D

0 0 atbildēt

andergraunds!!!!!!!!!!!!!

0 0 atbildēt

tu tipa saki ka tie gudrie dirsēji ir mīkstie jo viņus varētu sasist vesels bars ar gāzenēm ? :D wow tad nu gan māksla 

0 0 atbildēt

Centra rekets jau viss!

Beidzās, tas darbojās tikai ādus divus mēnešus! :D

To pat dekpunktā rādija!

0 0 atbildēt