local-stats-pixel fb-conv-api

Prezentēts jaunais Nokia Lumia5

35 1

Prezentēts jaunais Nokia Lumia

Ceturtdien, 6.septembrī, prezentēti jaunākie Nokia viedtālruņi ar Windows Phone 8 operētājsistēmu – Lumia 920 un Lumia 820.

Prezentācijā īpaši uzsvērta uzlabotā Lumia 920 kamera un telefonos iebūvētā bezvadu uzlādes sistēma.

Bezvadu uzlādes sistēma nozīmē, ka telefons tiek vienkārši novietots uz speciāla lādēšanas paliktņa. Turklāt eksperti apgalvo, ka ar Snapdragon S 4 divkodolu procesoru aprīkotie telefoni nodrošinās pat par 30% ilgāku baterijas darbības laiku nekā četrkodolu procesors, kas tiek izmantots citos jaunākajos viedtelefonu modeļos.

Eksperti slavē jaunajos telefonos izmantotās inovācijas, tomēr norāda, ka Nokia tālākie panākumi būs atkarīgi no citiem faktoriem, piemēram, mārketinga un sadarbības ar bezvadu interneta nodrošinātājiem.

Nokia Lumia 920 ir aprīkots ar 8,7 megapikseļu kameru un 4,5 collu ekrānu. Telefons sver aptuveni 200 gramus un ir pieejams trijās dažādās krāsās – dzeltenā, sarkanā un pelēkā. Savukārt Lumia 820 nopērkams arī violetā krāsā, raksta Computerworld.

Telefonu cenas vēl nav zināmas. Nokia gan sola, ka tie jau šogad būs pieejami veikalos visā pasaulē.

Tikmēr, neskatoties uz jauno telefonu veiksmīgo prezentāciju, Nokia akciju cenas pasaules biržās turpina kristies. Ņujorkā Nokia akciju vērtība sasniegusi 90.gadu līmeni, piedzīvojot kritumu līdz 2,38 ASV dolāriem (1,30 LVL) par vienību,

35 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

WP ir ļoti ierobežota OS, kas neļauj attīstīties Nokiai. Tikpat stulbs Nokia ir mārketings, jo šo telefonu vajag tirgū ieviest TIEŠI TAGAD, jo specifikācija tam ir aktuāla un konkurētspējīga tikai uz doto brīdi. Kad šis telefons beidzot tiks izlaists (pēc 3-4mēn.), Samsung izlaidīs savu jauno ražojumu un Apple izlaidīs savu piekto iPhone.

Lai cik stipri es cienītu nokiju, tā paliks tikai budžeta klases telefonu ražotājs... nevis smartfonu gigants.

10 0 atbildēt