local-stats-pixel fb-conv-api

Pieci skaistākie tempļi pasaulē!8

44 3

Top 1. http://bildites.lv/images/cf9ag1g8aebx585kkdq.jpg

Paro Taktsang, Phutan Paro Taktsang ir viens no slavenākajiem klosteriem  Bhutan provincē, tas ir uzcelts ap Taktsang Senge Samdu alu. Šodien tas vairāk ir pazīstams kā Tīģera midzenis. Šis templis tika pabeigts 1692. gadā, templis atrodas 3120 metru augstumā virs jūras līmeņa. Klosteris ir 7 tempļi! Šis brīnums piedzīvojus daudzus, jo daudzus atjaunošanas darbus! Teikšu varen iespaidīgs skats!

Top 2. http://bildites.lv/images/q2jru6cp4tb1axowdcck.jpg

Wat Rong Khun in Chiang Rai, Taizeme ir mūsdienu netradicionālas budistu un hindu templis Chiang Rai provincē. Tā dizanieris ir  Chalermchai Kositpipat. Būvniecība sākās 1997.gadā. Wat Rong Khun atšķiras no jebkura cita tempļa Taizemē, jo tā ubosota (iesvētījuma zālē) ir  baltā krāsā ar balto stiklu. Balta krāsa simbolizē Kunga Budas tīrību, balts stikls simbolizē Kunga Budas gudrību, kura spīd spoži pa visu Zemi un Visumu.Uz jumta, ir četri veida dzīvnieki, kas veidoja zemi, ūdeni, vēju un uguni.Zilonis stāv uz zemes, naga (zivs) apzīmē ūdeni gulbja spārni ir vējš, un lauvas krēpes ir uguns. Vēl tagad šis templis tiek veidots un papildināts, tā būvniecība vēl nav pabeigta.

Top 3. http://bildites.lv/images/558568rb05y215aatf0p.jpg

Prambanan ir Hindu templis, Indonēzijā, celts devītajā gadsimtā, ar veltījumu trīs varenākajiem Hindu dieviem. Templis ir UNESCO aizsardzībā un šobrīd ir lielākais Hindu templis dienvidaustrumu Āzijā. Templis ir 47 m augsts.

Top 4. http://bildites.lv/images/58kyt2hhwh642u81s9k9.jpg

Shwedagon Paya (vai Pagoda), ir 97 metrus augsta, saskaņā ar leģendu Pagoda ir apmēram 2500 gadus veca(!). Arheologi uzskata, ka templis ir uzcelts no 6 līdz 10 gadsimtam.

Top 5.  http://bildites.lv/images/v5qervoqomw9dhobsbe.jpg

Temple of Heaven Taoist templis Pekinā. Atrodas dienvidaustrumu daļā,  Xuanwu rajonā. Templi būvēja 14 gadus, no 1406. gada līdz 1420. gadam. Sākumā templi nosauca par Forbidden City, bet 16. gadsimtā to pārdēvēja par Temple of Heaven. Templis pilnībā atjaunots tika 18. gadsimtā, šajā templī lūgšanas aizvadīja Ķīnas imperatori, Templis ir iekļauts UNESCO. Templis daudzu gadsimtu garumā bija citu tempļu piemērs un simbols. Pirms Olimpiskajām spēlēm tempļa atjaunošanai tika iztērēti 47 miljoni jēnu (5.9 miljoni ASV dolāru).

44 3 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

būtu lielākas bildes, un vairāk tad būtu lieliski emotion

bet būtībā cepums no manis autoram. emotion

1 0 atbildēt

Varēju jau vairāk pierakstīt, tikai neredzu jēgu rakstīt par entajiem imperatoriem, kurus tāpat neviens nezin! :)

1 0 atbildēt

skaijstas bildes bet grafika tāda sudīgāka bet man patīk

1 0 atbildēt

Da es viņas laboju, bet palika vecās tikai lielākas! emotion

1 0 atbildēt

kvalitate super vienkarsiemotion

0 0 atbildēt

Izņemšu ārā un pievienošu vēlāk, at nezinu kas pa vainu, ka viņš met vecās bildes, tikai lielākā izmērā! Tas ir kkāds vāks, kpc bildes nevar nomainīt!

0 0 atbildēt

Thenks par rakstu, tiešām interesanti šitādus palasīt..

0 0 atbildēt

Top3 = 404

0 0 atbildēt