local-stats-pixel fb-conv-api

Pasaules dārgākā privātāja!!5

24 0

2007. gadā sāktā būvēt un nupat pabeigtā Antilia Building Mumbajā kļuvusi par pašu dārgāko privātmāju šobrīd uz pasaules. Pēc aptuveniem aprēķiniem tās īpašniekam, bagātākajam Indijas iedzīvotājam Mukešam Ambani, tās celtniecība izmaksājusi vairāk kā 1 miljardu ASV dolāru.

Tā ir 27 (173m) stāvus augsta, tās kopējā platība ir 40.000 m², tur dzīvos Mukeša Ambani ģimene piecu cilvēku sastāvā. Lai neliktos, ka pieciem cilvēkiem tāda māja būtu par lielu, jāpiemin, ka tur dzīvos arī apkalpojošais personāls 600 cilvēku sastāvā.

Projektējusi šo ēku ir arhitektu kompānija no Čikāgas, Perkins & Will, bet būvējusi Kanādas celtniecības kompānija Leighton Holdings. Arhitekti, projektējot Antillia, esot iespaidojušie no Babilonijas gaisa dārziem. Kas no tā ir sanācis, var redzēt fotogrāfijās zemāk. Bet nu (tikai mans necilais viedoklis!) lai šo arhitektūras brīnumu pilnībā izbaudītu, ir jāpiedzimst par indieti.

Vēl jāpiemin, ka ēkā vēl ir tādi sīkumi, kā 9 lifti, 3 helihopteru nosēšanās laukumi, kinoteātris, vairāki baseini, autostāvvieta 160 automašīnām un vairāki gaisa dārzi.

24 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

laikam bērnībā nedabūja izspēlēties ar LEGO

2 0 atbildēt

5 cilvēku ģimene un apkalpe 600....wow......crazy....

2 0 atbildēt

māja nesmuka, bet par rakstu +

2 0 atbildēt

interesanti

1 0 atbildēt