local-stats-pixel fb-conv-api

Mūsdienu jaunatne216

2459 16

Nedaudz par manu Līgonakti. Raksts par tēmu, par kuru, manuprāt, daudziem būs ko teikt...

2459 16 216 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 216

0/2000

Sajā rakstā - tu izteici gandrīz visu patiesību par mūsdienas bērnu audzināšanu - skumji kad tā ir.

6 0 atbildēt

Raksts ir diez gan labs, bet, manuprāt, pārāk liels akcents tiek likts uz to, ka bērni, kas bieži saņem kāroto izaugs par narkomāniem. Šādam uzskatam es nepiekrītu.

5 0 atbildēt

Jā, šis ir galīgi garām. Pazīstams viens sīcis, pašam 15 man, eju pa veikalu, viņam tur kkāda slimība ar vēderu, ka viņš nevar ēst neko tādu, kur ir visādi šitie E burtiņi vai kur ir kartupeļu ciete vai kas tāds. Bija jāpieskata, pēc tam eju ar viņu pa veikalu, viņš gribēja kautko garšīgu, labi nopirku viņam marcipānu [tas taču ir kautkas labs un tiešām garšīgs], pats paņēmu Snikeru, šis sāk dīkt un raudāt, ka es neņemu to pašu ko viņš, ka es nedrīkstot ņemt un ēst kautko citu. Pašam pa dārgo nopērku marcipānu, bet nē, viņam nav labi.  Vienkārši dusmas uznāk! emotion

5 0 atbildēt

Jā, par laimi esmu arī no oldschool laikiem, kad vecāki bērnus normāli audzināja.

Par to, kas notiek ģimenēs un uz ielas izskatās, ka bērni ir dzemdējuši vecākus!

5 0 atbildēt

Mūsdienās tiek ļoti reklamēts, ka visi bērni jāaudzina bez nekādiem sodiem. Dažreiz tomēr vajag ja ne siksnu, tad vismaz kaut kādu nopietnu sodu, lai bērns saprastu, ko drīkst un ko nē. Tagad jau viss ir aizgājis tā, ka pie visa ir vainīgi vecāki, bet bērniem nedrīkst pat pirkstu piedurt. Atceros, ka agrāk bija raidījums ''Glābiet bērnus'', tad tagad vajadzētu "Glābiet vecākus". Tev ir taisnība Aini, tādi bērni ir gandrīz katrā ģimenē...Lai gan zinu arī vecākus, kuri audzina savus bērnus samērā stingri, bet nav ļauni vai vardarbīgi noskaņoti.

5 0 atbildēt

jā, bērnībā mani piesēja zirgam aiz kājām un vilka pa auzu lauku. Apmēram tādas bija manas rotaļas. Tad vēl spēlējām "Kas dārzā, kas dārzā, nikns suns dārziņā". Bija, bija man grūta bērnība. Būtu toreiz kompji, uzreiz būtu cita dzīve. Varētu 19 stundas dienā sēdēt netā, nevis kkur staigāt svaigā gaisā :)

5 0 atbildēt

Es pēc šitās mūsdienu jaunatnes esmu sapratis vienu lietu - kad man būs bērni, es nebaidīšos iedot pa dirsu, ja šis man kaut ko runās pretī vai nopērt ar nātrēm. Atceros, ka es vienmēr bērnībā baidījos taisīt sūdus, ja zināju, ka man draud siksna vai nātres, bet man bija respekts.

Tāpat piekrītu par tām bērnu tiesībām. Kad es pa ziņām dzirdu par nenormāli ""bezatbildīgajiem"" vecākiem, kuri nav uzlikuši bērnam ķiveri, kamēr viņš brauc ar riteni, man pilnīgi izvemties gribas. KAD ES AUGU, DOMĀJIET MAN BIJA ĶIVERE??? Ķipa nobrāzīšu elkonu - milzīgs bērnu traumatisms. NU WTF VIENKĀRŠI. Nomauksies uz mutes uz asfalta - būs mācība, ka nākamreiz jābrauc uzmanīgāk. To manuprāt, sauc par dzīves skolu.

Prieks, ka beidzot kāds runā par šo skaļi, kaut Spoku līmenī.

Un bļe, Omīte šito nesapratīs. emotion

5 0 atbildēt

Bērni tādi šodien ir, jā, bet šajā situācijā jāsaka, spriedums var būt maldīgs.

Pirmkārt, ko tik mazs bērns var darīt tāda ballītē, kur pieaugušie dzer un runā par savā lietām? Saprotams, ka viņam būs tur garlaicīgi un visu laiku gribēs kaut ko. Aizved mājās un atstāj tur viņu vienu? Tas arī nav īsti pareizi, bet nu tiesa, kas tiesa. Vispār varēja gulēt arī mašīnā, ja šitāds neizlēmīgs tipiņš.

Cenšos pateikt. Vecāki kļūst aizvien jaunāki, vēl paši ir bērni, un neprot savus bērnus audzināt. Tad nodod tās omītēm, kas viņus lutina, un tad izlutina.

anywya. atpakaļ pie pirmās rindas. Viņam garlaicīgi starp pieaugušajiem. Un ja neiztaps, sāks kliegt. Varētu ar siksnu iešaut, būtu mierīgs, bet ja ir starp cilvēkiem, tad kuram patiks tā darīt? Sabojās visu noskaņu, un no kā būs lielāks kauns, ka bērnam šitā iztop jeb no citiem, ka bērns sāks bļaut kā traks?

5 0 atbildēt

Tā jau ir, visi izlutināti, jo lielākajai daļai vecāku nav ne laika, ne gribēšanas, lai uzklausītu viņu čikstēšanu. Vieglāk izdabāt iegribām, lai ir miers!

5 0 atbildēt

Tu atklāji atkal riteni? Vecāki paši ir vainīgi, ka ir bēnam zem tupeles. Un zini kāpēc tas tā ir? Tāpēc, ka tie paši vecāki piedzīvojuši lielu trūkumu savā bērnībā un tāpēc grib lai saviem bērniem viss ir! Tikai paši nesaprot, ka iegājuši otrā galējībā! Un jā, es savus bērnus audzināšu tā kā mani audzināja, un uzskatu, ka esmu sanācis tīri normāls! :)

5 0 atbildēt

paši vecāki pie tā nu ir vien vainīgi. tas sīkais uzvedās cūciski, tas tiesa, bet viņam to ir parādījuši vecāki, ka viņš var dabūt ko grib. un to esmu novērojusi ļoti daudz kur.

8 3 atbildēt

Kad biju mazāks man neko var teikt nepirka tāpat, viss bija jānopelna. Iztīriju istabu tad varbūt man nopirka kādu mašīnīti vai kādu citu krutu rotaļlietu. Bet ja istaba bija nekārtīga viņas atņēma, kad sakaārtoju atdeva. Un pēdējos gadus viss kas man ir t.i. Fotoaparāts,telefons,dators u.c. ir pirkti par manu naudu, ko esmu sakrājis. :) Jūtos labi, ka nav jāsēž ar visiem saviem niekiem vecākiem uz kakla. :):)

4 0 atbildēt

tā ir, ka atļauj sīkajiem darīt visu, ko viņi grib. Izlaidīsies un dzīvē neko nesasniegs, jo vecāki taču vēlāk vairs nebūs!

7 3 atbildēt

Diemžēl, bet jaunatne sāk iepelēt arvien vairāk. 

3 0 atbildēt

Mjā, diezgan bieži skatoties, kā pie Rimi kasēm bērni vārtās, domāju: kā lai izaudzina labus bērnus? Tā ir mūsu gadsimta problēma.

3 0 atbildēt

Atceros ka bija mazie zaļie karavīri čupu cupām visos mājas pakšos, bet viņi nekad nebija pa daudz :D

Bet paskatoties tagad ko tie sikie ka lai pasaka " kretīni" dara lai dabutu ko velas dirst pilnīgi sagribās

3 0 atbildēt

Nu no 2004.gada viss mainījās.. Es esmu dzimis 1987.gadā, un man līdz šim ir 23 gadi. Un ko lai es saku. Kad pienāca visi šie Eiropas Savienība un NATO no 2004.gada. Viss mainījās ar valdībām, cilvēki paliek stulbi un aprobežoti. Sākās visi šie grautiņi lielāki. Secini pats, kā tas ir. Es čipa noskatīju vienu pāraidi krievu kanālā. Un stātīts bija par to mūzikas tēmu. Piemēram sīkie reperi ir tādi virtuāliski un barojošas sērgas, kas visur piepisās un prašņā naudu. Ja neiedosi viņam naudu, tad viņš tevi nosauks vai nu par bomzi, vai nu par idiotu. Vai arī pasauks savu vecāko brāli, kurš ir psihishs ar galvu traumēts. Tā kā secini pats, kā rodas šitie mūsdienu bērni, skaitot arī ar mazajām meitenēm, kuras ir ieķērušās tam Bīberam, kuram mūzika ir nav ne smakas. Bērni ir palikuši nolaidušāki. Es savos laikos atceros, ka lielāko daļu 13 gadnieki strādāja un nopelnīja sev kādus 20Ls, 40 rubļus.. A tagad sīkajiem gribas dzerstīties un pīpēt iet uz ballītēm. It īpaši mazie skuķīši, kuri lien pie vecākajiem vīriešiem, un grib to. Un vēl kas man nepatīk no sīkajiem, ka viņi ir nolaidušies, ka (daudz ēd un dators pie CS sēž.). Vot tā lūk mans viedoklis 2012 gadā. Nezinu kā citi to izpauzēs. Bet es saku kā ir, un ko es redzu apkārt.

3 0 atbildēt

Hā! Mani pamatskolā mazākajās klasēs apsmēja izlutinātie, ka nevaru neko atļauties - varēju, bet māte ieaudzināja, ka nevajag naudu tērēt visiem sūdiem, tikai tāpēc ka citam tas ir.. Tgd kad šie tipiņi vandās rinķī apkārt ar puspabeigtu pamatskolas izglītību un katru piektdienu piedzerās tikkai tāpēc, ka tas ir ''stilīgi'', kā arī dīc ka naudas neesot nekam citam kā tikai smēķiem vai aliņam..., es pastos uz viņiem un pasmaidu. Lai nerastos tādi sīki mērkaķi ir jāieaudzina vārdi ''nē'' un ''nedrīkst'' līdz 5 gadu vecumam - pēctam jau būs par vēlu.

3 0 atbildēt

pareizi mamma saka - pie darba jāliek, pie darba jāliek, lai iet zāli pļaut, malku skaldīt!

4 1 atbildēt

Vismaz tev normāli Jāņi, nekā man, 3jos naktī jāvelkas 15 km ar kājām uz autobusu pieturu, 10os tik mājās :(

4 1 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »