local-stats-pixel fb-conv-api

Māmiņas11

32 0

 

1. Nadja Sulimana - devusi dzīvību astoņīšiem

Vecums - 33 gadi

Valsts - ASV

Nadja izpelnījusies īpašu ASV sabiedrības uzmanību, jo pagājušā gada janvāra beigās kādā Kalifornijas slimnīcā dzemdēja astoņus bērniņus. Dzemdībās bija iesaistīti 46 mediķi, kas rūpējās, lai ķeizargrieziena operācija notiktu sekmīgi. Viņa laida pasaulē sešus zēnus un divas meitenes. Jaundzimušo svars bija no 680 līdz 1470 gramiem. Nadja mazos baroja ar savu pienu. Veselu astoņīšu piedzimšana ir ārkārtīgi rets notikums, ASV vēsturē bijis tikai viens līdzīgs gadījums.

Nadjai  bija olvadu darbības traucējumi, tāpēc viņa nekādi nespēja apaugļoties, tomēr negribēja padoties. Viņa ķērās pie mākslīgās apaugļošanas un ir tikusi jau pie 14 bērniem. Bez astoņīšiem Nadjai jau bija seši bērni. Nadjas vecāki gan apgalvoja, ka šoreiz viņa gribējusi tikai vēl vienu brālīti vai māsiņu savam sešu bērnu pulciņam. Iespējams, ka viņa lietojusi medikamentus, kas paredzēti auglības veicināšanai. Šādos gadījumos nereti izveidojas nevis viens, bet gan divi, trīs vai vairāki augļi. Astoņi embriji gan ir neredzēti liels skaits.

2. Elizabete Poblete - dzemdējusi dēlu treniņa laikā

Vecums - 22 gadi

Valsts - Čīle

Pasaule bija pārsteigta, uzzinot, ka Čīles svarcēlāja Elizabete Poblete treniņa laikā dzemdējusi dēlu, pat nezinot, ka ir stāvoklī. Topošā māmiņa treniņa laikā sajutusi sāpes vēderā, un drīz pēc tam viņai piedzimis 1,15 kg smags un 34 cm garš puisītis. Pārsteigumu par notikušo paudis arī treneris, kura klātbūtnē vēl nedēļu iepriekš svarcēlāja piedalījusies sacensībās un tajās uzvarējusi, ziņo BBC. Pekinas olimpiskajās spēlēs Poblete ieguva 12.vietu.

3. Elizabete Adenija - vecākā māte valstī

Vecums - 66 gadi

Valsts - Lielbritānija

66 gadus vecā Lielbritānijas iedzīvotāja Elizabete Adenija dzemdējusi bērnu, kļūstot par vecāko māti valstī. Iepriekšējais rekords piederēja Petijai Farantai, kura bērnu dzemdēja 62 gadu vecumā. Tā kā grūtniecība noritēja ar komplikācijām, Adenijas dēls pasaulē 26. maijā nāca ar ķeizargrieziena palīdzību. Jaundzimušā svars bija 2350 grami. Adenija bērnu ieņēma ar mākslīgās apaugļošanas metodi kādā no Ukrainas klīnikām, jo mākslīgo apaugļošanu Lielbritānijā neveic sievietēm, kuras ir vecākas par 50 gadiem.

4. Steisija Heralda - mazākā māmiņa pasaulē

Vecums - 35 gadi

Valsts - Amerika

Par spīti mediķu skepsei un kontrindikācijām, 70 cm īsā amerikāniete Steisija Heralda spējusi piedzemdēt jau trešo bērnu. Nu viņas abām meitām ir brālītis, kurš piedzimstot svēra vien 1193 gramus. Mazais tagad turpina augt speciālā inkubatorā, mediķu aprūpē.

5. Kordeza Žeļazkova - dzemdēja savu kāzu laikā

Vecums - 11 gadi

Valsts - Bulgārija

Tikai 11 gadus veca bulgāru meitene kļuvusi par vienu no pasaulē jaunākajām māmiņām, kad savā kāzu dienā viņa laidusi pasaulē meitiņu. Tēvam, kuram ir 19 gadu, gan šobrīd draud sešu gadu cietumsods par stāšanos dzimumsakaros ar nepilngadīgu personu.


Pirmais 5 Noslēdzies


6. Debija Simpsone - savos 45 gados sapņo par 14. bērnu

Vecums - 45 gadi

Valsts - Šveice

Lai gan Debijai jau ir 13 bērni (vecākajai meitai ir 23, bet jaunākajai 3 gadi), viņa nav atmetusi domu par vēl vienu, kaut viņas vecumā izredzes palikt stāvoklī līdzinās 3%.

7. Mia Vašingtona - laidusi pasaulē dvīņus no dažādiem tēviem

Valsts - ASV

Mia Vašingtone un viņas partneris Džeimss Harisons no Teksasas štata 11 mēnešus pēc dvīņu piedzimšanas ievēroja, ka atšķiras viņu ādas krāsa, un veica DNS testu, kas apliecināja, ka abiem bērniem ir dažādi tēvi. Par testa rezultātiem pārsteigti ir ne tikai vecāki, bet arī laboratorijas darbinieki, kuri apgalvo, ka nekad iepriekš nav redzējuši neko līdzīgu. Kā paskaidroja pediatrs, šāda apaugļošanās var notikt, ja sievietes ovulācijas laikā nobriest vairākas olšūnas un šajā laikā viņai ir seksuālas attiecības ar vairākiem partneriem. Tomēr Džeimss ir apsolījis abus bērnus audzināt kā savējos.

8. Rozmarīna Fernandesa - melnādainam pārim piedzimst divi albīni

Vecums - 27 gadi

Valsts - Brazīlija

Ģimenē, kurā jau ir divi melnādaini bērni, piedzimst divi albīni. Izrādās — tas patiešām ir iespējams, un pat bez sānsoļiem! Rozmarīnas un Žoao gaišajiem bērniem organismā trūkst melanīna pigmenta. Tā gadoties apmēram vienā no 17 000 gadījumu.

9. Kerolīna Savedža - dzemdējusi svešu bērnu

Vecums - 40 gadi

Valsts - ASV

Sieviete to, ka zem sirds nēsā svešu bērnu, uzzinājusi desmit dienas pēc embrija implantācijas. Sieviete tomēr bērnu iznēsājusi un pēcāk atdevusi bioloģiskajiem vecākiem. Kerolīna dzemdēja veselīgu zēnu (45 cm, 2,3 kg).

10. Deila Čalka - divreiz piedzemdējusi četrīšus

Vecums - 31

Valsts - Austrālija

Deilas un Darena Čalku ģimenē tagad ir vienpadsmit bērnu. 2003.gadā viņiem piedzima meitiņa, bet pēc gada četrīši. Ar to nepietika, un jau nākamajā gadā Deila atkal bija stāvoklī - 2005.g. piedzima vēl četri bērņuki. Pagāja trīs gadi, un ģimenei pievienojās vēl viena meitiņa, bet pagājušajā gadā - dvīņi!



32 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

interesanti - noteikti +

3 0 atbildēt

vot tas ir kautkas- piedzemdeet un nezinaat, ka ir  bijusi staavoklii..

2 0 atbildēt

feinaak ar bildeem buutu :)

2 0 atbildēt

Krievijā 10 nebija? reizē

2 0 atbildēt

gribētu redzēt 1. vēderu

2 0 atbildēt

atbildot uz SnoopShady komentāru " kā ir domāts tas - iznēsā svešu bērnu? " kad maksligi apauglo, un ievieto, nevis tavu bernu bet svesu...!  

1 0 atbildēt

ņemās kā zakji :D 

1 0 atbildēt

wow - no dažādiem tēviem. :o

 ... man likās, ka tā tikai kaķiem...

1 0 atbildēt

kā ir domāts tas - iznēsā svešu bērnu?

0 0 atbildēt

jēbal ;D

11 gadu meitene un šitā izrīkojās... ;DDD

0 0 atbildēt

Njaaaa... Māmiņas ar lielo "M"...

0 0 atbildēt