local-stats-pixel fb-conv-api

Kurš teica, ka nauda neaug kokos?!16

72 1

Austrālijā pa vienu nakti uzauga "naudas koks" - Sidnejas parkā tikai izveidots koks, kuram piestiprināja īstas piecu dolāru banknotes. Amizantā finansiālā eksperimenta vaininieki bija "RaboDirect" bankas darbinieki.

Baņķieri paskaidroja, ka šāda eksperimenta laikā gribēja redzēt kā cilvēki reaģēs, ja rodas iespēja īsā laikā un bez lielas piepūles iegūt papildus līdzekļus. Speciāli šim gadījumam darbinieki izrotāja koku, no vis zemākajiem zriem līdz pat pašai galotnei, ar naudas banknotēm un vēroja cilvēku uzvedību ar slepenās kameras palīdzību parkā.

Liels bija autoru pārsteigums, jo sākotnēji "naudas kokam" neviens neizrādīja īpašu ievērību vai arī bija pārāk aizņemti, lai redzētu tālāk par savu degunu. Koks ieguva pelnīto ievērību tad, kad tam garām pagāja vairāk par 100 cilvēkiem.

Pietika vinam pirmajam drosminiekam papildināt savus naudas krājumus, lai tam pievienotos prāvāks interesentu bariņš. Eksperimenta dalībnieku uzvedība bija dažāda: vieni norāva tik dažas banknotes un devās tālāk, bet citi neapstājās pie tāda mazumiņa un centās pēc iespējas vairāk pildīt savas kabatas, palīgā tika ņemti lietussargi un apģērba gabali. Ievērības cienīgs bija fakts, ka daudzi bija altruisti - garākie augumā ar savu guvumu no augstākajiem zariem dalījās ar augumā īsākajiem interesentiem. Komandas darbs arī nebija svešs - cilvēki veidoja piramīdas, lai piekļūtu naudai un papildinātu savu kabatas naudu.

Saskaņā ar "RaboDirect" piederošo informāciju, austrālieši esot kūtri attiecībā uz naudu, un tieši tādēļ baņķieri nolēma iedzīvotājus "uzmodināt" ar neordināru paņēmienu.

72 1 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Latvijā tādu nozāģētu, nevis taisītu piramīdas lai aizsniegtu galotni :D

4 0 atbildēt

Man arī patīk naudas koks !

4 0 atbildēt

Mazāk kā stundā es domāju, pirmajās 10 min koks jau  būtu apsēsts ar tautu.

3 0 atbildēt

Latvijā pazustu pirmajā stundā. ;DD

2 0 atbildēt
g5c avatarsg5c

emotion

1 0 atbildēt

Latvijā pazustu tā, ka smird. :D

1 0 atbildēt

:D :D 

0 0 atbildēt

Mežoņi emotion

0 0 atbildēt

404 VIDEO NOT FOUND

0 0 atbildēt

Pa radio dzirdēju. Paldies par bildēm :)

0 0 atbildēt

mudri mudri sazvaniit visus korishus un lai staav apkaart un nelaiz nevienu klaat kamer viens visu nolasa

0 1 atbildēt

Intresanta akcija :D ja macetu ielikt tos + es ieliktu :D

0 2 atbildēt