local-stats-pixel fb-conv-api

Kurš pametīs Dinamo?7

80 2

Latvijas superkluba Rīgas «Dinamo» hokejistiem sezona ir beigusies, bet kluba vadībai sākas karstākais laiks, jo jau tagad jāsāk risināt jautājumi par nākamās sezonas aprisēm. Nesnauž arī citas KHL komandas, sākot apzināt potenciālos kandidātus, kuri varētu papildināt to rindas. Medijos klejo runas (visticamāk, patiesas), ka Rīgu varētu atstāt viss triecienmaiņas uzbrucēju trio Miķelis Rēdlihs, Mārtiņš Karsums, Jānis Sprukts, kā arī aizsardzības balsti Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs un Sandis Ozoliņš. TVNET apskata, kuri no esošajiem līderiem 2012./2013. gada sezonā varētu pamest «Dinamo».

Uzbrukums



Pareizi būtu sākt ar uzbrukuma līderu izvērtēšanu, jo tie taču ir «špīleri», kuri veido rezultātu un priecē skatītājus ar saviem vārtu guvumiem. Tātad - Miķelis Rēdlihs, Mārtiņš Karsums un Jānis Sprukts - šis ir uzbrucēju virknējums, kas visu sezonu aiz matiem vilka «Dinamo» komandu uz priekšu.



Visdrīzāk ar Miķeli viss ir skaidrs - nākamajā sezonā viņš nespēlēs Latvijas komandā, jo atteikties no tādas kotletes, ko piedāvā lielie krievu kluba grandi, ir grūti. Rēdlihs to noteikti ir pelnījis. Savukārt labāko vārtu guvēju Mārtiņu Karsumu esot noskatījis Oļegs Znaroks & Maskavas «Dinamo». Bijušais Latvijas izlases treneris viņu savas komandas rindās gribēja redzēt jau iepriekšējās sezonās, taču Mārtiņš nolēma palikt Latvijā. Tāpat kāds krievu laikraksts raksta, ka mūsu labākais mazākuma speciālists Jānis Sprukts varētu kļūt par Laura Dārziņa komandas biedru Kazaņā.



Aizsardzība



Visslidenākā situācija, iespējams, ir ar «Dinamo» kapteini Sandi Ozoliņu, jo, cik zināms, viņš pagaidām vēl nav izlēmis par savas karjeras turpināšanu. Neskatoties uz to, pirms diviem mēnešiem izskanēja kārtējās baumas, ka rīdzinieku kapteinis jau devis mutisku piekrišanu nākamajā sezonā spēlēt Magņitogorskas «Metallurg» vienībā. Vai tas būtu pareizs lēmums - komandas iekšējās atmosfēras ziņā noteikti nē, bet hokeja spēlei liels zaudējums tas nebūtu, jo, kā šogad bija redzams, Sandis jaunāks nekļūst un arī sniegums laukumā nebija no tiem labākajiem.No citiem aizsargiem, kuri varētu pamest komandu, noteikti jāatzīmē labākais šā gada tandēms Guntis Galviņš un Krišjānis Rēdlihs. Abiem šiem censoņiem šī ir izteiksmīgākā sezona KHL pastāvēšanas vēsturē. Kā intervijā pirms neilga laika atzīmēja Guntis, viņa mērķis noteikti būtu tikt kādā no Krievijas komandām, jo tas būšot pavisam cits izaicinājums, nekā spēlēt latviešu klubā. Šie aizsargi, visticamāk, paliks Rīgā, jo Savicka kungs noteikti naudu atradīs, lai šos puišus paturētu. Kaut gan jau tagad dzirdams, ka par abiem spēlētājiem interese ir liela.



Vārtsargu līnija



Laikam jau šajās pozīcijās varam gandrīz būt droši, ka nekas krasi nemainīsies. Mums ir Māris Jučers, kurš pēc gada vai diviem varētu kļūt par pirmo vārtu vīru komandā, un Kriss Holts, kurš par salīdzinoši niecīgu atalgojumu uz KHL fona izskatās diezgan pieklājīgi. Tomēr izslēgšanas mačos 25 gadus vecais Holts lika nedaudz bažīties par viņa potenciālu, kas varētu mainīt «Dinamo» ģenerālmenedžera Normunda Sējēja skatījumu uz līguma pagarināšanu ar amerikāni.



Līgumi uz nākamo gadu



Jāatzīmē, ka no šā gada hokejistiem līgumi uz 2012./2013. gada sezonu ir tikai Mārim Jučeram, Aināram Podziņam, Oskaram Cibuļskim, Robertam Bukartam, Andrim Džeriņam un somam Niklasam Luseniusam.



Lai komandas ģenerālmenedžerim Sējējam liela izturība šajā pavasarī, viņam vajadzēs daudz spēka, lai nokomplektētu spēcīgu komandas sastāvu.

80 2 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Es ceru, ka nekas krasi nemainīsies.

Piemēram, no mums aizgāja Hossa viņš tajā AkBars vispār nemeta iekšā...

Dārziņš, aizgāja arī nifiga nemet iekšā (jā traumas dēļ viņš maz spēlēja, bet tik un tā nekas labs tur nav)

Ja aizies Karsums, Miķelis R., Sprukts u.c. es varu derēt ka viss tas pats būs kas iepriekš minētajos!!!

12 2 atbildēt

Miķelis uz Loko. Loko piedāvā daudzreiz lielāku algu neka DinR.

Loko gribot arīi Spruktu, bet pagāšsezon viņš atteica un šajā ziņa tas ir.......(paši spriežiet)

Karsums visticamāk uz DinM.

Aizmirsi pieminēt Galviņu, jo šeku reku puika maciņu grib uzpildīit Krievijā.

Manuprāt Ozo aizies uz Magņu, tomēr 3.miljoni, ir liela nauda. :]

K.Rēdlihs ar varētu aiziet, tomēr abi ar Galviņu labi noplosijās šosezon.

Bet vārtusargu līnija ir jāpapildina, jo Holts laiž ''taurenišus'', bet kad vārtos ir Jučers es nejūtos drošs.

7 1 atbildēt

ar to ir jāsamierinās ,ka Dinamo ir tikai pirmais atspēriena punkts jaunajiem pirms lielās hokeja dzīves. Ok, Ozo ir cits stāsts, viņš ir 50/50 talismans/talants . Sējējs katru gadu ir spējis savākt maksimālo labāko komandu par maziem līdzekļiem... cerams, ka arī šogad viņam tas izdosies, un nākamgad play-off`i būs garāki un interesantāki :)

0 0 atbildēt

nu galvenais, ka Luceniuss un Cipulis paliks, varbūt pārspēs šitās sezonas kopgolu skaitu, t.i. 3 :D

0 0 atbildēt

lucenius varēs vēlvienu gadu uz nullīti nospēlēt :))

2 3 atbildēt