local-stats-pixel fb-conv-api

Kapēc jātīra dators?7

40 5

Putekļu iedarbība uz datoru

Putekļiem sakrājoties, piemēram, uz procesora dzesēšanas sistēmas, tiek ierobežota gaisa piekļuve tādēļ procesora dzesēšanai nepieciešama lielāka jauda lai saglabātu optimālu darba temperatūru un nepārkarstu. Šādos gadījumos tiek palielināts datora ventilatorsa apgriezienu skaits, kas nozīmē to ka tas kļūst skaļāks. Juadas patēriņa un temperatūras dēļ dators kļūst lēns. Putekļu dēļ uz citām datora komponentēm var rasties īssavienojumi, ka var beigties ar datora izslēgšanos vai pat mātesplates neatgriezenisku bojājumu.

Ja sāk likties, ka dators pirmajās darba minūtēs pēc ieslēgšanas strādā normāli, bet pēc neilga laika parādās problēmas - tas paliek lēnāks, lēni ver vaļā bildes un programmas, kļūst skaļāks - tad ir skaidrs ka datoram ir nepieciešama apkope.

Kāpēc jāeļļo ventilatori?

Datoru ventilatori ar gaisa plūsmu atdzesē procesoru, daudzos gadījumos arī mātesplati, videokarti, cieto disku un korpusu kopumā. Lai vēl vairāk izvairītos no iepriekš minētajām problēmām, būtu jāparūpējas arī par visiem sistēmas ventilatoriem. Tie, pirmkārt, tiek attīrīti no putekļu, spalvu un citu svešķermeņu klātbūtnes. Otrkārt, tie ir jāieeļļo. Tomēr katram ventilatoram ir sava uzbūve, līdz ar ko ir jāpievērš uzmanība tam, lai ventilators netiktu salauzts.

Liela nozīme ir arī izmantotajai eļļai un tās daudzumam. Pārlieku liels eļļas daudzums var tieši kaitēt jūsu datoram - putekļi nosēdīsies un koncentrēsies tajās vietās, kur būs lieki eļļas traipi. Ir eļļas, kuras var uzlabot ventilatoru darbību īstermiņā, bet krietni samazinot ventilatoru efektivitāti vēlāk. Nepareizas eļļas izmantošanas rezultātā var aizsērēt ventilatora mehānisms, līdz ar ko ventilatora dzīves ilgums un apgriezienu skaits samazinās, komponenta temperatūrai kāpjot. Mēs iesakām uzticēt ieeļļošanu profesionāļiem, lai izvairītos no problēmām.

Termopastas nomaiņa

Termopastas atjaunošana ir ļoti svarīgs elements datoru apkopju veikšanas procesā. Ja datoram fiziska apkope nav veikta vairāk par pusgadu, tad pastāv ļoti liela iespēja, ka termopasta starp procesoru un dzesētāju ir sakaltusi. Tas attiecās gan uz stacionārajiem datoriem gan uz portatīvajiem datoriem, termopastas nomaiņa pārsvarā tiek veikti procesoriem un videokartēm. Termopastas nemainīšanas vai neprasmīgas nomaiņas gadījumā var tikt nodedzināts procesors

40 5 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

omg, vairāk kā pusgadu netīru, tāpat iet viss ok. :D emotion

3 0 atbildēt

damn nesen tiriju datoru, izjaucu visu ari procesora radiatoru noņemu, bet saliku visu atpakaļ tāpat.... kur to termopastu var nopirkt?

1 0 atbildēt

Tev google tulkotajs citēšu bišit: ,,Nepareizas eļļas izmantošanas rezultātā var aizsērēt ventilatora mehānisms, līdz ar ko ventilatora dzīves ilgums un apgriezienu skaits samazinās, komponenta temperatūrai kāpjot.'' ?????? Raksts jau labs bet tas tulkojums emotion

0 0 atbildēt