local-stats-pixel fb-conv-api

Kalifornijā auto vadīšanas laikā aizliedz sūtīt īszi0

21 0
Līdz ar 2009.gada pirmo janvāri Amerikas Savienoto Valstu tehnoloģiski attīstītākajā štatā vairs nebūs atļauts izmantot īsziņu sūtīšanas pakalpojumus brīdī, kad tiek vadīts auto.

Saskaņā ar California DMV mājaslapu, šis likums aizliedz „izmantot jebkāda veida bezvadu komunikācijas ierīces, lai sazinātos ar personām, izmantojot uz teksta pakalpojumiem bāzētus risinājumus, ieskaitot teksta ziņas, tiešsaistes ziņas vai elektronisko pastu”.

Par noteikuma pārkāpšanu pirmajā reizē sods būs 20 ASV dolāri, savukārt pēc atkārtotas pieķeršanas soda nauda pieaugs līdz 50 vai pat vairāk dolāriem. Pagaidām nav skaidrs kā policija spēs atšķirt īsziņas sūtīšanu no tālruņa izmantošanas, lai noteiktu virzienu vai uzzinātu pareizu laiku.


Kalifornijas štatā jau ilgu laiku ir spēkā aizliegums vienlaicīgi vadīt auto un runāt bez brīvroku sistēmas. Šī gada jūlijā reģionā stājās spēkā likums, kas aizliedz sūtīt īsziņas autovadītājiem, kas jaunāki par 18 gadiem. Nu pienākusi kārta pilngadīgajiem vadītājiem.

Par spīti dažādajām Bluetooth iespējām, Kalifornijā joprojām novērojams, ka autovadītāji pa tālruni runā ar klausuli pie auss.
21 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000