local-stats-pixel fb-conv-api

Jaunzēlandē sācis darboties marihuānas tirdzniecības au11

87 1

Jaunzēlandes pilsētā Oklendā uzstādīts automāts, kurā tiek pārdota smēķēšanai gatava marihuāna, vēsta britu laikraksts The Daily Telegraph.

Nacionāla organizācija marihuānas likumdošanas reformēšanai (Organisation for Reform of Marijuana Laws – NORML) iznomājusi standarta tirdzniecības automātu, taču nomainījusi ierastās uzkodas un dzērienus ar vienu gramu marihuānas paketēs. Devu ar marihuānu iespējams nopirkt par 20 Jaunzēlandes dolāriem (desmit britu sterliņu mārciņām).

Pēc NORML prezidenta Džuliana Krauforda vārdiem, automātam ir milzīga piekrišana un nedēļas nogalēs klubā Daktory, kur izvietots automāts, tiek pārdoti vairāki simti marihuānas iepakojumu.

Jāpiebilst, ka marihuānas izplatīšana Jaunzēlandē ir likumpārkāpums, par kuru paredzēts naudas sods vai arests. Tomēr, atbilstoši vietējai likumdošanai, marihuānas pārdošana, izmantojot automātu, nevar tikt pielīdzināta tirdzniecībai ar narkotikām, jo procesā nepiedalās dīleris, paskaidrojis Dž. Kraufords. Tomēr policija ir pa laikam pārbauda klubu, kurā uzstādīts aparāts.

Jaunzēlande ir viena no valstīm, liela daļa kuras iedzīvotāju neuzskata marihuānas smēķēšanu par nosodāmu – statistika liecina, ka regulāri marihuānu smēķē aptuveni 13% pieaugušo jaunzēlandiešu, atzīmē laikraksts.

87 1 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://inets.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

marilize legajuana. emotion

14 1 atbildēt

nu da labi, nevar būt, ka tik vienkārši var apiet likumu

5 0 atbildēt

latvijā tādu emotion

5 2 atbildēt

zinu cilvēkus, kuru par tādu Latvijā izdarīto JEBKO!

3 0 atbildēt

es nesaprotu un kaapeec gan ne :) man uk ir pilniigi legaals veikals kur var nopirkt pulverus tabletes un maisiijumus ! 

...pats protams pipeju planu bet nu te arii nav kaa latvijaaa tevi nokjer kad esi sapipejies var novest lidz tiesai :) vai sods 100ls nu kas tas ir ? taa ir vieglas klases narkotika un nevienam vinja neintereseee nu protams ja nestaiga ar kilo pa ielu 

2 0 atbildēt

būtu man skolā tādsemotion

1 1 atbildēt

canalize legabis:D

0 0 atbildēt

nu un domā mums te labāk no šīs informācijas palika?

0 6 atbildēt