local-stats-pixel fb-conv-api

Gramatika vs spoki.lv211

940 25

Katru dienu spoku rindas papildina arvien jauni spoki. Līdz ar to, palielinās arī ievietoto rakstu daudzums, taču bēdīgākā ziņa- liela daļa no tiem ir kļūdu pārpilni!

Vai tiešām izglītības līmenis skolās ir krities? Varbūt paši jaunie censoņi ir tik pārpārēm pārņemti ar mūsdienu tehnoloģijām, smēķēšanu, dzeršanu, ka smadzeņu šūnas nespēj apkopot jauniegūto informāciju? Šie nav apgalvojumi, es tikai cenšos saprast, kas ir pie vainas šai nožēlojamai situācijai!

Zemāk ir norādīti pāris iemesli, kādēļ tev būtu jāiemācās pareizi rakstīt.

940 25 211 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 211

0/2000

Es ienīstu cilvēkus, kuri nesaprot atšķirību starp ''ka'' un ''kad''. Tādus es gribu sist :D

91 4 atbildēt

Gramatika laba lieta.. bet visšausmīgākais tomēr liekas "w" burta pielietojums un mīkstinājumam izmatošanā "j" burts.. 

"Caw, saulje" .. Stop It.. tas nav stilīgi..

77 2 atbildēt

Pilnīgi piekrītu, kaunināsim analfabētus, lai spoki.lv kļūtu labāki. :)

52 3 atbildēt

Besī kad raksta nau nevis nav, tolete nevis tualete, stūlbenis nevis stulbenis, un tamlīdzīgi. UN piekrītu tiem kuri saka, lai ir jauna medaļa - Gada analfabēts. emotion

46 1 atbildēt

tiktiktiktiktik smieklīgi :D saradās komentētāji, kas visi kā viens gandrīz apgalvo, cik briesmīgi, cik šausmīgi, bet pašiem komentāros ne vienam vien kļūdas. un tad metas viens otru labot :D mīļie cilvēki - nu ielieciet mīnusu, ierakstiet komentāru konkrētajā gramatiski katastrofālajā rakstā, ka nav labi nemācēt latviešu valodas pamatus, un beidziet stresot :) neba nu visu Latviju izmācīsiet rakstīt pareizi ar spoku palīdzību :D

35 1 atbildēt

Tiesa, tiesa...

Mani tracina tie pok*ni, kuri raksta vārdu nepareizi. Tagad modē nācis likt garumzīmes tādiem vārdiem kā "albūms", "stūlbenis", "debīls" utt. Pretīgi lasīt tādus rakstus un komentārus. Par gramatiku vispār nerunāsim...

32 6 atbildēt

Pareizrakstības un interpunkcijas kļūdas kkā negriež acīs kā apzināta svešķermeņu lietošana. w, x, y un vēl eksotiskāki burti latviešu burtu vietā, garumzīmes nevietā (ja vien nav pārrakstīšanās), jo redz ir stilā.

Par drukas kļūdām un interpunkciju kaut kā roka neceļas rakstīt, ka tās tiek pieļautas neizglītotības dēļ, drīzāk aiz neuzmanības, skriešanas un vienkārši "nopietni" neuztveršanas dēļ, abet par to jau būtu jācep pavisam cits raksts.

Risinājums? Vienkāršs - pārlasīt uzrakstīto.

12 0 atbildēt

Visam piekrītu, bet, draudziņ, 7.punktā arī Tev ar komatu lietošanu misējies :)

12 0 atbildēt

Par jauniešiem kas lieto "izvarotu" valodu, man vienkārši uzmācās aizdomīgi trekna vēlme doties ci*s ar lāpstu. Bet, no komatiem gan es pilnīgi neko nesajēdzu, nepiesieties. Lieku kur manuprāt vajag.

10 0 atbildēt

7. Tev to komatu ir pārāk daudz. Tā vien liekas, ka tu esi paranoiķis, kurš visur saredz iespraudumus un divdabjus emotion Bet varbūt es kļūdos, varbūt...

10 0 atbildēt

labi, kādos sarežģītos teikumos vēl var piedot pieturzīmju kļūdas, bet, ja garā teikumā nav ielikta neviena pieturzīme, pat domu nav iespējams uztvert.

6 0 atbildēt

Gramatikas neievērošana mani vēl vairāk kaitina par plusiņu diedelēšanu.

4 0 atbildēt

Šodien, kas pirmajos trīs rakstos pamanīju drausmīgas kļūdas, kuras radušās gan nezināšanas, gan neuzmanības dēļ. Mīnusoju uz nebēdu, jo domāju, ka cilvēks, kurš pat divus teikumus ir pārāk slinks pārbaudīt, nav pelnījis plusiņu.

4 0 atbildēt

Mjā. Tas, ka raksta tādos teikumos, ka domu nevar saprast šeit nav nekāds jaunums. Ciest nevaru.

Ehh... Ko tu padarīsi. Daži uzskata, ka internetā jau nekādu izpratni par kultūru nevajag. Paši vainīgi. :)

3 0 atbildēt

Ir savi un nedaudz varbūt tizli principi, bet bieži vien rakstam neielieku plusu tikai tāpēc, ka tas ir pilns ar kļūdām vai satur daudz anglicismus. Patiešām nepatīk anglicismu lietošana (protams, neiet runa, kad jāizmanto stulbi tulkojumi), kaut arī pret pašu valodu nekas pretīm nav.

Vismaz beidzot arī raksts par šo. Ceru, ka vismaz kādam tas aizķersies aiz auss.

3 0 atbildēt

ļoti noderīgs raksts, cerams, ka dažs labs arī  pamanīs savas kļūdas.

varētu uztaisīt rakstu ar vārdiem kuri visbiežāk tiek lietoti nepareizi spokos.

izskatās, ka tiem, kam ir problēmas ar gramatiku, salikuši mīnusiņus emotion

3 0 atbildēt

Spoki ir latviešu jaunatnes spogulis, jo viss kas te notiek, kādi raksti tiek likti ir tas ,par ko mēs interesējamies. Bet es domāju, ka domrakstos nav tik lielas problēmas visiem, jo spokus ne visi uzņem tik nopietni,lai pārbaudītu katru kļūdu! Man piemēram pašam arī komatu likšana riebjas, visi iespraudumi, vienl. teik locekļi, vispārinātais vārds kā vispār var saprast kur tas komats jāliek :D

2 0 atbildēt

no visas sirds piekrītu.

2 0 atbildēt

jumsīm, mumsīm, sevīm, tevīm..... vienkārši gribas sev izdurt acis.emotion

2 0 atbildēt

es vienmēr esmu rakstījusi pareizi, un pilnībā piekrītu tev.emotion

labs raksts

3 1 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »