local-stats-pixel fb-conv-api

Franču leģions. (The French Foreign Legion)10

47 0

 

          FL izveidoja karalis Filips Luiss (Philipe Louis) 1831, kurš sastāvēja no speciāli trenētiem karavīriem, lai atbalstītu karu Alžīrijā. Vēlāk tas ņēma dalību konfliktos Krimā (1855), Itālijā (1859), Meksikā (1863) un Franču – Prūšu karā (1870). Pirmajā pasaules karā, tas cīnījās dažādās frontēs un bija visvairāk apbalvotā vienība franču armijā. Otrā pasaules kara sākumā FL cīnījās divās frontēs, viena bija Norvēģijā otra Francijā, kad Francija 1940g zaudēja „Zibens kaujā,” daudzi leģionāri pievienojās franču brīvprātīgajiem spēkiem, kurus komandēja Čārlzs de Gols (Charles de Gaulle). Pārējie leģionāri nodeva zvērestu Vishy valdībai, kas noveda pie situācija, ka leģionāri cīnījās pret leģionāriem, kaujā Sīrijā.

          Pēc otrā pasaules kara, leģions tika reorganizēts kā arī tajā tika uzņemts liels skaits izbijušo vācu karavīru. 1946 gadā 25% no visiem leģionāriem bija vācieši. Uz doto brīdi leģions ir piedalījies konfliktos Indoķīnā, Korejā un Z-Āfrikā.

          120 gadus leģiona galvenais štābs bija Alžīrijā, bet kopš 1962 Alžīrijas valdības iebildumu dēļ tas tika pārcelts uz Franciju, netālu no Marseļas. Tradicionāli leģiona uzdevums bija apsargāt franču kolonizētās zemes, bet mūsdienās FL piedalās arī miera uzturēšanas misijās.

          Iestāšanās.

          Franču leģionā tiek uzņemti tikai vīrieši no 18 – 40 gadu vecumam, no Francijai lojālas nācijas un ir gatavi nodot zvērestu leģionam, kā arī ir gatavi cīnīties Francijas labā, jebkurā vietā uz zemeslodes. Dienests leģionā ir psiholoģiski grūts, tāpēc kandidātiem, jābūt ar spēcīgu morālo stāju. Niecīgākā medicīniskā problēma, var liegt rekrutēties dienestā. Lai gan agrāk, stājoties dienestā nekādi personu apliecinoši dokumenti nebija vajadzīgi, mūsdienās tomēr pase ir jāuzrāda kā arī ir iespēja izvēlēties saglabāt savu identitāte, vai turpmāk dzīvot ar leģiona piešķirto. Liela daļa kareivju, kuri ir stājās leģionā bēg no nepatikšanām pagātnē. Jo leģions nepieņem tikai slepkavas, dezertierus un kara noziedzniekus.

          Franču valodas zināšanas nav nepieciešamas, lai gan jārēķinās, ka tās nāksies apgūt. Īsākais termiņš uz ko var parakstīt līgumu ir 5 gadi uz pilsonību diemžēl pēc šiem pieciem gadiem vairs necerat. Pēc 15g dienesta, leģionāriem ir iespējams saņemt izdienas pensiju. Kā lielākā daļa kareivju leģionāri rāda ar savu rīcību priekšzīmi, lojalitāti un staltumu. Kā arī ir gatavi cīnīties līdz beigām, nepadodoties un neatdodot ieročus.

         

          March or die (maršē vai mirsti)

          Šis ir neoficiālais FL moto. Kas cēlies no garajiem maršiem (pārgājieniem) Alžīrijā. Kad vienībām bijā jāiet entie kilometri dienā, tuksneša karstumā ar ieročiem un ekipējumu. Dēļ apstākļiem tuksnesī atpalicēji tika atbruņoti un netika gaidīti. Lai gan šādi marši mūsdienās vairs nav nepieciešami, lai kareivjos audzinātu psiholoģisko noturību tiek veikti marši, kas ir garāki par 100km.

          Oficiālais leģiona moto ir „Legio Patria Nostra” - Leģions ir mūsu mājas.

          Uz doto brīdi oficiāli leģionā ir 17 latvieši, neoficiāli šis skaitlis ir krietni lielāks. 

47 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Labs raksts!+

14 0 atbildēt

Pats apsveru ideju doties tur, bet moraali gan jau neizturetu :( 5 gadi no majam prom..

4 0 atbildēt

ha,kur bija leģions,kad Hitlera armija iemaršēja Francijā?

4 0 atbildēt

 2 pasaules karā vācu Waffen SS izgāja cauri jūsu franču pediņu leģionam, kā sviestam. 

1 0 atbildēt

atbildot uz CookieFace komentāru " 2 pasaules karā sarkanā armija izgāja cauri w... "

Neizgāja viss vāciešiem nepietika lodes visiem slāviem,  ja tu pastudētu vēsturi un kara statistiku tad viena vācu tanka efektivitāte bija desmitiem reižu lielāka nekā urļānu, dažreiz pat nespējos sašaut vācu tankus viņi triecās tiem naturāli iekšā, jo savādāk tos nebija iespējams apturēt. 

Vnx krievi paķēra uz masu un atceries, ka Vācieši karoja 3 frontēs. Jebkurā gadījumā nekā fascinējoša krievu armijā nebija, miljoniem truļu un dzērāju =) 

 

1 0 atbildēt

atbildot uz es komentāru " akuuna kruta vieniiba tikai kad saakas suudi ... " man gan liekas, ka tu smagi maldies, leģionā maksā algu un ja nemaldos, tad pat ļoti labu algu... ne jau tāpat vien viņiem tur ir nenormālas prasības un slodze.... runājot par 2.Pasaules karu.. domājams, ka viņi tur cīnījās gan, taču pat vislabākie kareivji ir spiesti pakļauties komandieriem... un padošanās gadījumā noliek savus ieročus... tie, kas tur piesakās, tiešām, lielākoties ir cilvēki, kas bēg no savas pagātnes..

bet vispār, es ar domāju, ka tā ir viena no jaudīgākajām vienībām pasaulē.. emotion

1 1 atbildēt

2 pasaules karā sarkanā armija izgāja cauri waffen ss kaa sviestam :P

1 1 atbildēt

Skarba vieta.

0 0 atbildēt

manas mates bralis nu jau 15 gadus dzivo un diene francija  un par legionu saka tikai to labako. un ta iemesla del kad latvija nav nakotnes uz so bridi, es stradaju, kraju naudu lai nakamo vasaru varetu braukt prom un staties legionaa.

0 0 atbildēt