local-stats-pixel fb-conv-api

Eitanāzija - par vai pret?18

26 1
Tik ļjoti kuramies nedzimušu bērnu jautajuma, bet kā ir ar neārstejami slimiem cilvēkiem, ko grib viņi - šķietami vieglu nāvi vai mokošu eksistenci?

Ļoti daudz cilvēku Latvijā cieš neremdināmas sāpes. Pārsvarā – 54 procentos gadījumu – tie ir cilvēki, kuri nedziedināmi slimi ar vēzi. Ir arī neliels skaits pacientu, kas eitanāziju atzīst par labu un humānu līdzekli aiziešanai no šīs saules.Bet vai nav tā, ka eitanāzija ir pēdējais, par ko vajadzētu domāt? Daudzi pacienti lieto neefektīvus sāpes remdinošus līdzekļus, jo dārgos nevar atļauties, bet ārstiem kvalitatīvi palīdzēt slimajam liedz kvotas... Esot šādā situācijā, protams, vienīgais, kas pacientam, kurš mokās, agrāk vai vēlāk iešaujas prātā, ir kaut kur dzirdētais vārds "eitanāzija". Cilvēkam, kurš pieradis būt sociāli aktīvs, strādāt un gādāt, apzināties, ka slimība un sāpes ir tās izjauc visu viņa dzīvi, ir mokoši. Viņš neko tā īsti nevar plānot un paredzēt, jo ļaunais murgs – sāpes –tagad valda pār dzīvi.

Eitanāziju vajadzētu atļaut tikai gadījumā, kad cilvēks ir saņēmis viskvalitatīvāko viņam nepieciešamo ārstēšanu. Un vienīgi tajā brīdī, kad vairs nav nekā, kas spētu palīdzēt, var piesaukt šo vārdu...

P.S. dzīvniekiem gan eitanazija ir atļauta.
26 1 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000
Tavs beigu secinājums sūkā - pēc tava neloģiskā domu gājiena, eitanāziju var saņemt tikai tie cilvēki, kas saņēmuši dārgu ārstēšanu (kr4 biezie), un pilnībā izveseļojušies. Bet tie nabadzīgie cilvēki lai mirst nost lēni... Domāt vajag! Esmu redzējis raidījumus, kur šādi sirgstoši cilvēki pēcnāves vēstulē ir atzinušies, ka kādam samaksājuši, lai atvieglotu dzīvi.
3 0 atbildēt
Esmu par šādu rīcību gadījumā, kad vairs nav cerību un palikušas tikai mokošas sāpes. Manuprāt, nav godīgi likt cilvēkam ciest, ja skaidri zināms, ka palīdzēt vairs nevar... emotion
2 0 atbildēt
Varbūt vēl sākam diskusiju, vai no aparātiem, komas stāvoklī... pag, Vai ja cilvēks atrodas komas stāvoklī, vai viņu var atslēgt no monitoriem!
2 0 atbildēt
Esmu redzējusi kā cilvēks man blakus mokās, tāpēc esmu par, kaut gan protams, ka zaudējuma sāpēc vienā vai otrā gadījumā ir neizbēgamas!emotion
2 0 atbildēt
+1 emotion
2 0 atbildēt
neapsaubami par, mums skola bija lekcijas par so temu...
1 0 atbildēt
Atbalstu eitanāziju. uzskatu, ka cilveks pat atbild par savu dzivi un nāvi! un, kādēļ gan mocīties, eksistet guļot gultā un paciest sāpes?! tad jau labak nomirt...
1 0 atbildēt
Uzskatu, ka cilvēks ar savu dzīvi var darīt ko vēlas. Nevienam nav tiesību izlemt viņa vietā. Ja eitanāzija tiktu atļauta, baznīca būtu pirmā un iespējams arī vienīgā, kas sāktu bļaut. Reāli man ir pohuj vai kāds izdomā veikt pašnāvību vai nē.
1 0 atbildēt
Protams, ka par! :)
1 0 atbildēt
Esmu pret, tomeer noteikti ir gadiijumi, kur tas ir labaakais risinaajums! Veel, ja cilveeks vnk eksistee, vai ir komaa, tad ,lai dziivo, kameer dziivs, tikmeer ceriiba, bet ,ja mokaas, tad gan labaak nevajag! Tas atkariigs no slimiibas!
1 0 atbildēt
kameer radinieki maksaa tikmeer no aparaatiem neatsleegs.... +1 eitanaazijai
1 0 atbildēt
Daudzi pacienti lieto neefektīvus sāpes remdinošus līdzekļus, jo dārgos nevar atļauties, bet ārstiem kvalitatīvi palīdzēt slimajam liedz kvotas ?
1 0 atbildēt
Bēdīgi, bet fakts :(
1 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt
vienmer esmu bijusi par eitanaziju. Shitie lohi ka tik brec ka dzivi drikst partarukt tikai daba ir pilnigi loljiki (izn*t slepkavas un maniakus protams). Dazkart ir labak mirt neka vnk but. Kada jega eksistencei ja esi atkarigs no kkadam zalem, kas ir tikai vargs mierinajums tev, ceriba ka itka sapju nebus, mirsu miega un atri un viss. Daudzi nodzivo ar tadu tukshu ceribu gadus un ciesh shis sapes laigan sirdi velas mirt jo saprot ka veseli vairs nebus nekad. Protams ar eitanaziju ir ta - ja to atlaus tad uzradisies ari simulanti, pashnavnieki un vel nezin kas. Pieradi ka tev isteniba nesap.
0 0 atbildēt
Labs jautājums par cilvēkiem komā , jo ir bijuši gadījumi , kad pēc vairākiem gadiem cilvēks beidzot pamostas ;) Un ir tak vell arī cilvēki ratiņos , kuri gan nejūt sāpes , viņi vispār neko nejūt , pat gandrīz parunāt nevar , viņi neko nevar izdarīt , apkārt nemitīgi kāds ir , ko tādiem padarīsi ?
0 0 atbildēt
koks ar diviem galiem...
0 0 atbildēt
Kā man riebjas lohi, kas zog tekstus. Copy/paste tu māki uzspiest, bet kā ar lasīšanas prasmi ?? Pamatojoties uz likumu par autortiesībām, jebkuras www.ogresvestis.lv informācijas pārpublicēšana bez SIA "Rajona laikraksts "OGRES VĒSTIS"" rakstiski apstiprinātas atļaujas ir stingri aizliegta!
0 2 atbildēt