1. mīts – Ir vodkas no kurām nav paģiru.
Paģiras liecina par to, ka ir pārsniegts vēlamais alkohola patēriņa apjoms, kuru spēj normāli uzņemt organisms. Vislabākais līdzeklis pret paģirām ir atbildīgs alkohola patēriņš . Lai nu kā, zināmu iespaidu uz paģiru „smagumu” var atstāt arī alkohola tīrības pakāpe, proti, ja alkohols nav pietiekami destilēts tad tajā var atrasties nevēlami piejaukumi, kuri var atstāt iespaidu uz paģiru smaguma pakāpi.
2. mīts – Visas vodkas ir pagatavotas no kartupeļiem.
Tā nav tiesa, patiesībā salīdzinoši nedaudzas vodkas šķirnes tiek izgatavotas nokartupeļiem. Galvenokārt tiek izgatavotas graudu vodkas.
3.mīts – Jo dārgāka vodka, jo tā ir labāka.
Tā nu gluži nav, jo galvenie kvalitātes kritēriji ir izmantotie izejmateriāli un destilācijas process, kā arī vodkas izgatavošanas tehniskās puses kvalitāte, kā, piemēram, iepildīšana pudelēs. Līdzīgi kā ar smaržām zināmu daļu no produkta cenas sastāda iepakojums, jo tas ir sarežģītāks un dārgāks, jo vairāk par to ir jāmaksā arī pircējam. Daudzas cenas ziņā demokrātiskākas vodkas kvalitātes ziņā var būt pārākas par dārgajām, izsmalcinātajos iepakojumos sapildītajām vodkām.