local-stats-pixel fb-conv-api

Dārgie viskiji0

12 0

Tā ka man reizēm ļoti patīk pamalkot viskiju, tad parakņājos un atradu dažus eksemplārus,ko laikam negad es nepameiģināšu! :D Tāpat, kā izcils vīns, arī viskijs gadu no gada paliek aizvien labāks . Mīnuss ir tikai tas, jo vecāks viskij, jo dārgāks....






1.The Dalmore Trinitas

100 000 GBP

The Dalmore Trinitas 64 veidošanā ir piedalījušies vairāki viskija darīšanas meistari, to izturot dažādās ozolkoka mucās. Pēdējos trīs gadus tas ir pavadījis deviņus litru lielās Amerikas ozolkoka mucās, kurās pirms tam ir izturēti spāņu vīna ražotāja Gomzalez Byass divi labākie šeriji



2. Macallan

«Macallan» ar 300 gadu senu ražošanas vēsturi. Grūti pat noticēt, ka kaut kas tāds vēl atrodams! Taču ir! Maskavā, Ņujorkā un Londonā parādījies skotu viskijs ļoti īpašā iesaiņojumā: kristāla karafē «Lalique», kas ievietota no zīda un ādas darinātā futrālī. Šim viskijam ir 50 gadu, un tā stiprums – 46%. Aromātā jūtams heresa tonīši, kūdras dūmu pieskāriens, nedaudz kardamona, ķimeņu, plūmju piegarša un šokolāde. «Maccalan» ražošana ir ļoti strikti reglamentēta – tikai pats labākais! «Macallan nokļuvis Ginesa rekordu grāmatā, jo pārdevis viskija kolekciju par augstāko cenu pasaulē – 250 000 mārciņu. «The Macallan Fine & Rare Collection» ietilpst 1926.-1974. gada viskijs. Dažas šīs kolekcijas pudeles maksā pat 90 000 $.



3. The Macallan 60 Years Old Fine & Rare Whisky

Izcils dzēriens maksā dārgi – pārbaudīta patiesība. Lūk, piemēram, «The Macallan 60 Years Old Fine & Rare Whisky» cena bijusi 38 000 $, un to izpirkuši visu līdz pēdējai pudelei.




4.Ardbeg

Šis tiek dēvēts par ambiciozāko, dārgāko un sarežģītāko viskiju! «Ardbeg». Protams, ja vēlaties ko īpašu, tad «Ardbeg Double Barrel» un astoņas sudraba glāzes no ādas darinātā medību ieroču kastē (roku darbs) būs īstais! Cena? Nedaudz vairāk par 23 000$


Populārākās viskija glāzes ir kvadrātveida jeb masīvās apaļās, bet īsteni gardēži zina, ka viskiju vislabāk var izprast, dzerot no tulpjveida sherry / port glāzes. Ieteicams uzkūpināt labu cigāru, bet neēst neko asu. Viskija garšu un aromātu vislabāk sajutīsiet, ja baudīsiet maziem, retiem malciņiem nesteidzoties. Tad arī sapratīsiet, ka viskijs ir krāsa, smarža, garša, pēcgarša un nobeigums. Savukārt asajam skotu viskijam var piešaut nedaudz kristāldzidra ūdens istabas temperatūrā. Tas tālab, lai neapdedzinātu deguna iekšējās sieniņas, ieelpojot aromātu, un mazinātu alkohola stiprumu. Ja vēlaties, netiek liegta arī šokolāde un kafijas malks.



12 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000