local-stats-pixel fb-conv-api

Bermudu trijstūris21

120 3

              Atlantijas okeānā,vietā,kas atrodas starp Floridu,Puertoriko un Bermudu salām arī var novērot noslēpumainas parādības.Šis fenomens ir ieguvis nosaukumu "Bermudu trijstūris".

          Šajā vietā nezināmu iemeslu dēļ bieži pazūd kuģi un lidmašīnas.Savādi,bet tas nenotiek regulāri.Katru dienu šeit peld kuģi un lido lidmašīnas,taču tos parasti nekas neapdraud.Tomēr reizēm atgadās kaut kas neizskaidrojams.Pāris minūšu pirms pazušanas dažas lidmašīnas vēl raidija ēterā parastos signālus,un nelaime šķiet pārsteidza apkalpi pilnīgi nesagatavotu.Jāpiebilst,ka visas pazudušās lidmašīnas pazudušas skaidrā,saulainā laikā,tādēļ nav pamata domāt,ka katastrofas cēlonis bijis pēkšņs negaiss.Jau kopš seniem laikiem pieredzējuši jūrnieki šo Atlantijas okeāna rajonu dēvē par nolādētu vietu.Nostāsti par mīklainajiem negadījumiem daudziem nedeva mieru.Bija pat tādi cilvēki,kuri apgalvoja,ka tas ir citplanētiešu"roku darbs"un viesi no kosmosa nolaupa kuģus un lidmašīnas ar apkalpi un visiem pasažieriem,lai izpētītu cilvēku rasi.Citi savukārt to izskaidroja ar dažādu dabas spēku mijiedarbību,kura esot novērojama šajā vietā un zināmu apstākļu sakritības rezultātā spējot izraisīt magnētiskālauka deformāciju.Viena no pagaidām gan nepierādītām teorijām,kuras piekritēju pulks aizvien pieaug,apgalvo,ka šajā vietā varbūt ir Zemes garozas plaisa,caur kuru laiku pa laikam virspusē izlaužas milzīgs spēks,"aprijot",visu,kas gadās tā ceļā.Varbūt tā ir metāna gāze,kas uzkrājusies jūras dzīlēs,klejojošs 30 m augsts vilnis vai arī infraskaņas izstarojums,kas apkalpes locekļos izraisa neizskaidrojamu paniku un liek viņiem steigā pamest kuģi.Vai"Bermudu trijstūraņoslēpums kādreiz tiks atminēts?

                                              Vai Tu zini ka...

    Tikai divos gadījumos lidmašīnas paguva noraidīt nelaimes signālu un paziņot,ka notiek kaut kas nelāgs.Viens no tiem atgadījās 1945.gada 5.decembrī ar eskadriļu"Avenger",kas sastāvēja no pieciem bumbvedējiem un veica patrulēšanas lidojumu.Negaidīti viens no pilotiem ziņoja,ka viņi ir nomaldījušies no kursa.Aparatūra bija pārstājusi darboties un lidotāji nevarēja noteikt savas kordinātas.Lidotāji noraidija dažus SOS signālus,un viņu lidaparāti izgaisa no radaru ekrāniem.Eskadriļas meklēšanai nosūtija hidroplānu,taču arī tas pazuda jūrā.Kas gan bija noticis?

                                                          Vai Tu zini ka...

     Veci kuģinieki stāsta,ka jūrasbraucēji jau gadsimtiem ilgi  ir izvairījušies no Bermudu salām,jo leģendas vēsta par šajā apvidū mīklaini pazudušiem kuģiem. Nereti gan to pazušanu varēja izskaidrot ar pirātu uzbrukumiem,vētrām vai kuģa komandas dumpi.

                                                     Interesanti skaitļi un fakti

    "Bermudu trijstūri"dēvē arī par"sātana trijstūri".

        Jau Kristofors Kolumbs ir pieminējis mistiskos notikumus,kuri mēdz atgadīties Karību jūras baseinā.Tātad leģendas pirmssākumi meklējami  jau tajos senajos laikos.

       1972.gadā pazuda vācu kuģis"Anita",kura kravnesība bija 20 000 tonnu un uz kura atradās 32 pasažieri.Pēdējais negadijums fiksēts 1997.gadā,kad jūrā pazuda kāda vācu jahta ar visu apkalpi.

      Mūsdienās ir ieviestas modernas navigācijas sistēmas,kurās izmanto satelītsignālus,tādēļ tās ir daudz precīzākas nekā agrāk.Tagad pat neliela laiviņa parasti atgriežas savā piestātnē.Iespējams,turpmāk ceļotāji varēs būt droši,ka"Bermudu trijstūra"baisie noslēpumi nekļūs nevienam liktenīgi.

Teksts norakstīts no Lielās noslēpumu grāmatas.

Teksta tēma ir okeāna noslēpumi.                                                  

120 3 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000

Laba tēma.

11 0 atbildēt

katraa gadijumaa tur kkas nau tirs! :D

9 0 atbildēt

interesanti.

7 0 atbildēt

Interesanti :)

7 0 atbildēt

Magnētiskā lauka anomālijas, tektoniskie lūzumi, u.c.  tiek vainoti šajā reģionā....

Ir vairākas teorijas, viena no tām, ka šajās magnētiskā lauka anomālija vietās veidojās tādu kā starpdimensiju portāli, kaut kas mazliet līdzīgs melnajam caurumam, ierauj sevī, cilvēks varbūt pat nenojauš, ka ar viņu kaut kas ir noticis, bet rēali dzīvo citā dimensijā, līdzīgi kā ar Maskavas metro, kur arī novērojamas šādas parādības.

6 0 atbildēt

noteikti jau nav forši tā priecāties, bet man vienalga ļotiļotiļoti patīk, ka pasaulē ir tik neizskaidrojamas lietas.

5 0 atbildēt

Vnk tur man liekas magnetiskaa deklenaacija iet dirsaa!!! man macija ka zem augstsprieguma vadiem taa ir no 1-2 vai 3 graaadi hz... bet par bermunda tristuri staastija ka tur pat iespejam pacmitos gradu vai vairak hz! un uz visam pusee man liekas ka lidmasiina pat nevarot noteik kur ir augs vai apaksa un da4iki iet pakalaa!! bet par to ka viss atrubas uz borta.. nu to es nezinu!

5 0 atbildēt

jaaa

4 0 atbildēt

Very interesting ! emotion

4 0 atbildēt

Labi pastrādāts :P

4 0 atbildēt

pastāv mīts ka tur ir nogrimuši trīs gredzeni...

3 0 atbildēt

interesanti. :P

3 0 atbildēt

Paldies par darbu! Tiem, kas vēl neko nezināja par Bermundu trijstūri šis noderēs :)

3 0 atbildēt

zheel ka tik maz... shitik maz infas pats jau agrak zinaju, cereju ka buus kas intresantaks, vissmaz padziljinataks petijums... vai uz to pusi...

3 0 atbildēt

nav jābrauc gar Bermudu trijstūri,bet gan gar Baltijas četrstūriemotion

2 0 atbildēt

jā!

2 0 atbildēt

atbildot uz Treiseris komentāru "Magnētiskā lauka anomālijas, tektoniskie lūzumi... "  

oho, jabrauc uz Maskavu, varbut kas interesants atgadisies :D  

2 0 atbildēt

interesanti emotion

tikai vajadzēja vairāk bilžu. :)

2 0 atbildēt

Es zinu, ka paris kuģi ir bijuši atrasti, neskarti, un nevienas dzīvas bītnes nav uz klāja, tātad aprīšanas teorija pilnīgi atkrīt, turklāt, ja tur būtu kāda sala, tad vismaz viens cilvēks paliktu uz kuģa....

1 0 atbildēt

hmm interesanti!

1 0 atbildēt