local-stats-pixel fb-conv-api

Audriņu traģēdija.40

36 2
..reti kurš zina par šo baiso notikumu, bet manuprāt, ir jāzina ! Pati pavisam nesen par šo notikumu neko nezināju, kaut gan dzīvoju tajā pašā pilsētā, tur pat blakus.. baisi iedomāties, kas tie par cilvēkiem kuri spēj bez žēlastības nogalināt ikvienu- gan sievietes, vīriešus, sirmgalvjus un pat mazus bērnus..



Audriņu traģēdija. Padomju armija atkāpjoties zaudēja daudzus karavīrus. Šajā laikā Rēzeknes apriņķī tika saņemti gūstā un ievietoti Rēzeknes cietumā pieci karavīri. Viņiem izdevās bēgt no cietuma, nokļūt līdz Audriņu ciema nomaļākai Aņisjas Glušņovas mājai, kurā viņi noguruši un neēduši tika paslēpti. Pa ciemiem klaiņoja policija, un drīz vien slēptuvi atklāja. Īsā apšaudē bojā gāja viens policists, otrs aizbēga un ziņoja apriņķa policijas priekšniekam A. Eihelim, kurš kopā ar B. Maikovski nekavējoties saformēja policistu bataljonu, ieradās Audriņos, sazvanīja Vācu drošības policijas drošības priekšnieku un jau telefoniski panāca šādas pavēles izdošanu: Audriņu sādžu nolīdzināt līdz ar zemi, visus iedzīvotājus apcietināt, 30 vīriešus publiski nošaut Rēzeknes tirgus laukumā. Jau vakarā tumsā sādža tika aplenkta, visi 200 ciema iedzīvotāji puskaili divdesmit grādu salā izdzīti no mājām, kravas kastēs aizvesti uz Rēzekni un ieslodzīti cietumā.

1942. gada 2. janvārī A. Eiheļa vadībā visas ciema mājas pēc viena raķetes šāviena tika aizdedzinātas, savukārt 4. janvārī, baznīcas zvaniem skanot, 30 Audriņu vīrieši tika nošauti pie Rēzeknes cietuma sienas. Iepriekšējās dienas vakarā 170 audriņieši (sievietes, sirmgalvji, bērni) tika izdzīti cietuma pagalmā, sadzīti mašīnās, pa tumsu aizvesti uz Ančupāniem, nostādīti rindās pie pusizraktām bedrēm un nošauti.
36 2 40 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 40

0/2000
Tā visā Latvijā notika. Tikai nekur to neraksta.
5 0 atbildēt
psc! emotion traki traki! par raxtu +!lika aizdomaaties!
4 0 atbildēt
netaalu no audriniem -->njaa :( es dziivoju :) skumiigi
4 0 atbildēt
M***s sita musejos nost !!!!! :@
3 0 atbildēt
dea avatarsdea
okey.. tavam viedoklim es pilnībā nepiekrītu, bet nu cik cilvēku tik viedokļu. visi fakti ir patiesi, netici uzraxti google atradīsi pierādījumus, Mans raksts ņemts no vietējās avīzes, jo tur tas bija visīsākajā un saprotamākajā variantā. ( http://lat.rv.lv/index.php?newsid=1833 ) Labi, viens ir nogalināt, tos kuri slēpa pie sevis pretiniekus utml., cits ir nolīdzināt gar zemi visu ciemu, un paz*jot nošaut visus 2oo iedzīvotājus. !
3 0 atbildēt
baisi baisi... cik zinu tad rīgā zem daudzu skolu sporta laukumeim akragūstekņus krievi raka...
3 0 atbildēt
Tas ka tev butu cita māja, ja latviesus nebutu izsutijusi ir tiesam loti svarigi
3 1 atbildēt
dea avatarsdea
nauruha- pieļaut, pavisam vienkārši, fašistiem biji pilnīgi vienalga, par cilvēku dzīvībām - galvenais nodibināt fašistisko valdību,pārņemt varu valstī, bet kā liecina vēstures fakti, jo vairāk tā laika avīzēs izskanēja fakti un brīdinājusm tiem, kas nepakļausies fašistu režīmama liktenis būs tāds pats kā visas Audriņu ciemam, jo vairāk tauta protestēja un sacēlās pret valdošo kārtību. :) VinijsPūks - gluži jau nav tā, bet tuvu gan dzīvoju, un tiešām grūti iedomāties, ka pie man tik ļoti pazīstamā tirgus tika nošauti 3o nevainīgi cilvēki.. x[
2 0 atbildēt
Uz sibīriju ar nez cik cilvēkus izs'tija dēlj tā ka neplakljāvas! Ja nebūtu izsūtijushi man tagad būtu cita māja!
3 1 atbildēt
vajadzēja panākt to otru, kas aizskrēja un izpļāpājās jebkurā gadījumā, nav nekā briesmīgāka par karu, kas pārvērš visus.
2 0 atbildēt
omg. es tikai tgd uzzinaju ka rezekne ir vai bija cietums!! :O tas ir tiesham nezeliigi!!
3 1 atbildēt
tā tas vnm un visur. nezinu vai maz lv ir kāda vieta, kur nebūtu kādas zvērības darītas. visi pēc kārtas ārdijušies te ir.
3 1 atbildēt
Ieskats vesture ... Ja Tevi tas mierina ir vel trakakas vietas!
3 1 atbildēt
Heresiarh ------------------------------ Ej nabadzins aizstavi savus SS p****** ?
3 1 atbildēt
Šausmīga! emotion sanāk ka tu dzīvo vēsturiskā vietā!
3 1 atbildēt
es ar nezināju un bļe pisec... nav ko teikt... kurš vainīgs tā arī nesapratu, man liekas ka policijas vietā domāta milicija un kaut kādi vācieši tur vēl pa vidam, lai nu kā bet notikums drausmīgs
3 1 atbildēt
Kasi007, nevis latviešu, bet gan LATVIJAS. Kā jau minēju, Audriņos latviešu tik pat kā nebija.
1 0 atbildēt
pff... tiešām skumji emotion un tomēr, kā kko tādu varēja pieļaut?
3 2 atbildēt
Piekrītu bubble. Latvju tauata baigi daudz cietusi diemžēl, un dēlj vis;adiem mankārīgiem ārzembniekiem!
2 1 atbildēt
anonimais neturi taisnibu? jobanais krievu anusa laizitaj!
2 1 atbildēt