local-stats-pixel fb-conv-api

Alus 24/7?15

17 1
Latvijas alus darītāji un tirgotāji vērsušies Finanšu un Ekonomikas ministrijā ar priekšlikumu steidzamības kārtā atcelt alus tirdzniecības ierobežojumus naktī, informēja AS "Aldaris" valdes priekšsēdētāja Ināra Šure.


Viņa uzsver, ka pašlaik, tikai atceļot alus tirdzniecības ierobežojumus naktī, alus darītāji redz iespēju izvairīties no straujas nozares lejupslīdes, kā arī panākt nodokļu iekasēšanu plānotajā apjomā.

Pēc alus nozares aplēsēm, alus pārdošanas apjomi palielinātā akcīzes nodokļa ietekmē samazināsies vidēji par 10%-20%, kas būtisku ietekmēs arī akcīzes nodokļa ieņēmumus valsts budžetā.

"Uzskatām, ka alus tirdzniecības ierobežojumu atcelšana patlaban faktiski ir vienīgais veids, kā saglābt Latvijas tradicionālo nozari un nodrošināt iepriekš plānotos ieņēmumus valsts budžetā," norāda Šure.



Tādēļ alus darītāji un tirgotāji steidzamības kārtā aicina virzīt grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas nepieļautu strauju alus noieta samazinājumu Latvijā, tādējādi nodrošinot iepriekš plānotos ieņēmumus valsts budžetā. "Gaidām arī, ka, atceļot ierobežojumus alus tirdzniecībai, mazināsies nelegālā alkohola "spiediens" uz Latvijas ekonomiku," piebilst Šure.

Uzņēmēja stāsta, ka atbalstu šādiem grozījumiem publiski pauduši vairāki deputāti gan Saeimas debatēs, gan arī Saeimas Budžeta un finanšu komisijā, apliecinot, ka šis varētu būt saprātīgākais risinājums, kā panākt, lai budžetā tiktu iekasēti nodokļi plānotajā apjomā un netiktu apdraudēta nozares attīstība un atsevišķu mazo alus darītavu dzīvotspēja.

Finanšu un Ekonomikas ministrijai adresētu vēstuli parakstījuši visi alus nozares pārstāvji, kā arī Latvijas Tirgotāju asociācija.

Patlaban spēkā esošajā Alkoholisko dzērienu aprites likumā paredzēts aizliegums tirgot alkoholiskos dzērienus laikā no plkst. 22 līdz 8.
17 1 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000
Es vinjus no visas sirds atbalstu.. emotion
6 0 atbildēt
Vai alus nozares lejupslīdes dēļ ir jānodzerdina valsts, jo kam gan negribēsies, piem., 3os naktī aiziet pakaļ 1 aliņam.. (lick) (whistle)
5 0 atbildēt
Eļuks komentārs 2009-07-10 14:44:18 Vai alus nozares lejupslīdes dēļ ir jānodzerdina valsts, jo kam gan negribēsies, piem., 3os naktī aiziet pakaļ 1 aliņam.. (lick) (whistle) ------------------------------------------------ Ja buutu pa iisu - 3os naktii labpraat aizietu peec taa viena alinja, neteereejot lielu naudu baaraa ;)
5 0 atbildēt
Good for me for you for everyone :D
5 0 atbildēt
nu super :///
4 0 atbildēt
Labais, cerams ka pienems! emotion emotion emotion
3 0 atbildēt
nebūtu slikti, pat ļoooti labi. vismaz nav ziņa-samazināt, aizliegt, apvienot...
3 0 atbildēt
vot baariem kur aizliegts ienest alkoholu iespeejams vareetu buut negatiiva attieksme jo taadaa veidaa naktiis samazinaatos vinju ienjeemumi!
3 0 atbildēt
Njā kur šitā fucking Latvija kacitsa... emotion
4 2 atbildēt
yess.... kaut tikai tie stagnāti domātu ar galvu un piekristu šim variantam! :)
2 0 atbildēt
Vai arī kā teicis Luijs Fonteins : "Beer for people" emotion
2 0 atbildēt
eljuks, un tu ar to vienu alinju nodzeries?
3 1 atbildēt
Slikti nebūtu!
2 0 atbildēt
emotion kaut nu ātrāk pieņemtu :) vismaz pērkot nevērs pudeles vāļā kā diennakts veicī :) es ceru
2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt