local-stats-pixel fb-conv-api

Abesīnijas kaķis1

26 0

Abesīnijas kaķi ir īsspalvaini vidēja lieluma kaķi ar vienmērīgu, piesātinātu krāsojumu, karalisku stāju un īpašu grāciju, kas raksturīga tikai šai šķirnei. Tumšas, kā ar kontūrzīmuli iezīmētas, uzmanīgi vērojošas acis, augstu novietotas ausis, kas rada uzmanīgas klausīšanās iespaidu un neparastā krāsa piešķir abesīnietim neatkārtojamu mežonīgas pumas šarmu.


Katra abesīnieša spalviņa ir iekrāsota vairākās krāsu joslās. Tāds krāsu dalījums katrai spalviņai saucas „tikings". Priekšroka dodama trīskāršam, izteiktam tikingam. Šāds specifisks krāsojums - tikings - piešķir kažokam mainīgas krāsu nianses, tomēr neveidojot „zīmējumu". Abesīnieša muguriņa ir tumšākā tonī, bet vēders, krūtis, un ķepu iekšējās virsmas ir gaišas. Šādu krāsojuma tipu mēdz dēvēt par zonāro krāsojumu.

Šis kaķi ir lokani, veikli un spēcīgi, ar attīstītu muskulatūru. Runči ir krietni lielāki par abesīniešu kaķenītēm, kuras, savukārt, ir daudz aktīvākas par runcīšiem.
Abesīnijas kaķiem ir aktīva dzīves pozīcija - viņi izrāda dzīvu interesi par visu apkārt notiekošo. Tiem ir lielisks līdzsvarots temperaments un pēc zinātāju domām, abesīnieši ir apbrīnojami harmoniski visās lietās.

Abesīnijas kaķis ir neparasti gudrs, graciozs, labi apzinās savu vērtību, ir pašapzinīgs, bet vienlaikus arī maigs, ziņkārīgs un rotaļīgs. Viņš ir arī lielisks draugs un palīgs savam saimniekam visās viņa lietās. Lai ko Jūs darītu, abesīnietis vienmēr būs blakus un centīsies palīdzēt un piedalīties. Kā jau īstens kaķis, abesīnietis pieprasa uzmanību un cieņas pilnu attieksmi, ko dāsni atmaksā ar maigu mīlestību. Gluži kā sunītis abesīnietis mīl savu saimnieku un seko tam pa pēdām. Kaķenīte sagaida saimnieku ar savā maigajā un melodiskajā balsī izteiktu „mrrrr...", bet kaķu puikas parasti lieto īsāku un izteiksmīgāku sveicienu: „mjau!"

26 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

mmjau :)

0 0 atbildēt